Damerna vann mot Spårvägen

När två topplag möts väntar man sig ett spel som är av högre rang, inledningsvis var det lite krampaktigt, framförallt från hemmalagets sida. En trög inledning med många tekniska fel från Sävehof, medans bortalaget Spårvägen öppnade ganska piggt och frejdigt med skytte utifrån. Duktiga inledningsvis var Stephanie Svensson och Ulrika Olsson i Spårvägen. Bella Gulldén öppnade bäst i Sävehof.

Spårvägens ledning vid Sävehofs time out efter 9:41 var 1-4, men efter detta började Sävehoftjejerna vakna till liv och tog in på Spårvägen sakta men säkert. Leding för Sävehof för första gången i matchen 25:30 in i matchen. Ställningen 11-8 i halvtid.

Andra halvlek blev en ren Sävehofuppvisning, Spårvägen testade lite punktspel mot Bella, men detta hjälpte inte utan Sävehof maler på med sitt passningspel och i sitt tempo, samt att försvaret blir bättre och bättre. Efter 50 minuters spel har försprånget vuxit till 21-14. Sävehof släpper in åtta bollar per halvlek och Cecilia Grubbström gör en bra insats i målet. Sävehof har nio målskyttar, medans Spårvägen har sex målskyttar. Pris till bäste spelare går till Isabelle Gulldén och Ulrika Olsson. Slutresultatet 25-16 klart rättvist och kunde varit bud på några mer måls övertag för hemmalaget.

IK Sävehof: Ida Odén 2, Jennifer Kasman 1, Jamina Roberts 3, Frida Tegstedt 1, Jenny Wikensten 3, Frida Toveby 1,Karin Isaksson 2, Isabelle Gulldén 10, Louise Sand 2.
Spårvägens HF: Johanna Jansson 3, Emma Lindh 1, Harpa-Sif Eyjolfsdottir 2, Mia Lundberg 1, Staphanie Svensson 3, Ulrika Olsson 6.