Damerna vann mot Skuru

Det var sista matchen inför serien och för motståndet stod Skuru IK. Starten på matchen var inget vidare ifrån Sävehofs sida då Skuru kom till många lätta avslut och tog en tidig ledning upp till 6-5. Men då skärpte de till sig och Cecilia Grubbström i målet började storspela och tog allt. Det spelade ingen roll ifrån vilket läge Skuru spelarna kom ifrån det var bara stopp. Så tack vare målvaktspelet och flera fina spelvändningar kunde Sävehof gå iväg till en 11-6 ledning och då tar Skuru time-out. Skuru spelar upp sig lite och ligger fyra bollar efter första halvlek.

De för dagen blåklädda Sävehof byter målvakt inför andra halvlek och in kommer Johanna Bundsen som öppnar bra och Sävehof spelar även ett mycket bättre försvarsspel i andra. Och efter sju minuter i andra halvlek kontrar Ida Odén men blir hårt tacklad av Johanna Westberg i Skuru och hela Sävehofsbänken flyger upp av ilska. Domarna är inte långsamma med sitt beslut och det blir rött kort direkt för Johanna som får sätta sig på läktaren. Efter utvisningen är det en defilering i mål för Partillelaget. De kontrar in flera mål med sina snabba kantspelare och de vinner med tio bollar som är i underkant.

– Överlag tycker jag vi var överlägsna. Vi pratade om att vi skulle anfalla snabbt och ta den rakaste vägen vilket vi gjorde idag och jag tycker att alla spelarna var bra. Jag tycker det har gått skitbra den här försäsongen och ser verkligen fram emot säsongen, säger tränaren Magnus Johansson.

IK Sävehof – Skuru IK 36-26 (16-12)
Målskyttar, Ida Odén 7, Louise Sand 5, Hanna Fogelström 5, Jenny Alm 5, Jamina Roberts 4, Linn Blohm 3, Frida Tegstedt 3, Jenny Wikensten 1, Karin Isakson 1, Martina Adamsson-Jensen 1, Jennifer Kasman 1.

Text: Jakob Hasslöw

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..