Damerna vann igen

Sävehofs damer startade det nya året på bästa tänkbara sätt genom att slå Kroppskultur med 31-16 (15-8) i Uddevalla.

Sävehofs damer reste till Uddevalla för att möta Kroppskultur i 2012 års första match. Tjejerna hade vunnit samtliga elva matcher under höstsäsongen och kom till spel med ett bra självförtroende. Hemmalaget som endast plockat fem poäng under den första halvan av säsongen var i stort behov av att ta flera pinnar nu för att inte halka ner mot nedflyttningsstrecket.

Sävehof startar matchen bra och tre mål av Louise Sand och bra försvarsspel leder fram till att laget tar en ledning med tre bollar, 4-1. Då är tio minuter spelade av den första halvleken. Men Kroppskultur viker inte ner sig och börjar få igång sitt offensiva spel, samtidigt som Sävehof kommer in i en liten svacka. Hemmalaget kommer då närmare i målprotokollet och när tjugo minuter är spelade har Sävehofs ledning krympt till en endast ett måls marginal, 8-7. Men tjejerna lägger då in en extra växel och då får Kroppskultur det jobbigt. Sävehofs anfallsspel fungerar riktigt bra och laget svarar för sju mål under halvlekens slutdel. Tjejerna vinner till slut halvleken med 15-8 och har nu gett sig sjävla ett bra läge för att ta två nya poäng.

Kroppskultur gör det första målet i den andra halvleken och försöker ta sig in i matchen igen. Men trots att de kämpar och sliter så är de aldrig nära att hota Sävehofs seger. Tjejerna fortsätter att ösa på framåt och när femton minuter är spelade leder laget med hela 26-10 och har bra kontroll på matchen. Hemmalaget får visserligen lite fart under benen och svarar för några snabba mål, men underläget är på tok för stort och Sävehof vinner till slut matchen med 31-16.

Tjejerna får en kanonstart på det nya året och rycker ifrån ännu mera i tabelltoppen i och med segern. Laget spelar sin nästa match den 15/1 när Skuru IK gästar Partillebohallen. Avkast sker klockan 16.30.

Magnus ”Bagarn” Johansson är nöjd med lagets spel och vinst:

– Kroppskultur bet ifrån bra och hängde med i tjugo minuter men sen tycker jag att vi tar över matchen på ett bra sätt och lyckas vinna ganska enkelt. Jag tycker att tjejerna gjorde en riktigt bra match idag. Det var också kul att vi kunde få en sån spridning på målskyttarna. Vi går ju runt på mycket folk och det var kul att få igång så pass många idag.

Magnus berömmer Linn Blohm som gjorde en bra insats och dessutom var lagets bästa målskytt.

– Vi ser fram emot att möta Skuru i nästa match. Det blir tufft, men även riktigt roligt, säger han.

Kroppskultur-IK Sävehof 16-31 (8-15)

Målskyttar:
Kroppskultur: Caroline Aronsson 5 (1), Maria Pettersson 4, Rebecka Sandberg 3, Märta Hederquist 2, Johanna Söderquist 2.
Sävehof: Linn Blohm 6, Louise Sand 5, Ida Odén 4 (3), Karin Isaksson 3, Edijana Dafé 3, Jenny Alm 2, Martina Adamsson Jensen 2, Hanna Fogelström 2, Jamina Roberts 2, Jenny Wikensten 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..