Damerna vann i omstarten

IK Sävehofs damer besegrade H65 Höör med 31-18 (13-10) i den första matchen i seriespelet efter EM-uppehållet på bortaplan.

Sävehof inleder matchen piggt och får snabbt en bra utdelning offensivt. Efter fem spelade minuter leder gästerna med två bollar, 3-1. Höör som imponerat stort under höstsäsongen har dock inga planer på att vika ned sig och jobbar hårt på banan. Men även fast Sävehof kanske inte riktigt får spela att stämma på allra bästa sätt så visar laget prov på en fin moral och kan gå till halvtidsvila med en ledning på tre bollar, 13-10.

– Vi var väldigt spelsugna då vi inte hade spelat på ett tag. Men vi visste inte riktigt var vi stod och var lite stillastående i fötterna under upptakten, framförallt i anfallsväg. Höör kämpar bra och sliter under en jämn inledning, säger Henrik Signell.

I den andra halvleken är det dock inget snack om vilket lag som är bäst på planen. Sävehof står för bra beslut i anfallsspelet samtidigt som Partille-laget nästan stänger igen totalt bakåt. Höör kämpar och sliter men lyckas aldrig hota gästernas ledning på allvar. När slutsignalen ljuder har Sävehof vunnit tillställningen med tretton bollar, 31-18 och befäster sin plats som serieledare i tabellen.

– Vi rättar till de offensiva problemen ju mer eftersom och då lossnar det rejält för oss. Både Fillipa (Idéhn) och Bundsen (Johanna) kommer upp med bra insatser i målet samtidigt som alla kämpar bra. Det var väldigt gött att vinna, säger Henrik.

H65 Höör – IK Sävehof 18-31 (10-13)

Målskyttar:
Höör: Jennie Linell 4, Mia Rej 4, Anna Roxå 3, Jonna Linell 3, Emma Rask 2, Julia Sandell 1, Michelle Fyhr Seifert 1.
Sävehof: Ida Odén 7, Louise Sand 4, Hanna Fogelström 4, Elin Karlsson 4, Jenny Alm 3, Martina Adamsson Jensen 2, Jamina Roberts 2, Edijana Dafé 2, Linn Blohm 1, Frida Tegstedt 1, Josefine Olsson 1.

Publik: 613
Domare: Mikael Svensson / Niklas Persson

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..