Damerna vann enkelt mot Tumba

IK Sävehofs damer vann enkelt mot nykomlingen CaperioTumba på bortaplan med 36-18 (17-13).

Hemmalaget höll jämna steg med de regerande mästarinnorna under upptakten och efter femton spelade minuter ledde gästerna med ett mål, 8-7. Under halvlekens slutskede får Sävehof bättre ordning på spelet och kan rycka åt sig en ledning med fyra bollar, 17-13.

– Vi gör ingen vidare första halvlek. Vi slarvar en hel del i defensiven och var inte riktigt på tårna. Men vi leder trots det med fyra bollar i paus och diskuterar då vad vi ska förändra i spelet till den andra halvleken, säger Henrik Signell.

Under matchens andra hälft är det dock inget snack om vilka som är starkast på banan. Sävehof står för kloka beslut i offensiven och lyckas stänga ner merparten av hemmalagets anfallsförsök. Till sist rinner segersiffrorna iväg till hela arton bollar, 36-18 och Partille-laget tar sin åttonde raka seger i seriespelet.

– Vi spelar aggressivare i den andra halvleken och är mycket bättre i defensiven. Tumba har många aviga spelare som skjuter i oväntade lägen och det tog ett tag för oss att komma in i det. Vi jobbar mycket hårdare och jag vill lyfta fram Martina Adamsson Jensen som gör en stark insats idag. Även Josefine Olsson och Susanna Andreasson gör det bra när dem får chansen. Det är alltid gött med vinst, speciellt med tanke på den långa hemresan som väntar, fortsätter han.

Redan på söndag är det dags för damerna att bege sig ut på handbollsplanen igen när FTC Rail Cargo kommer på besök till Partillebohallen för Champions League-gruppspelets fjärde match.

– Vi gjorde en väldigt bra prestation i förra helgen mot dem och den är vi nöjda med. Men nu vill vi göra det ännu bättre och FTC kommer nog att vara minst lika bra som i lördags. Det kommer att bli en tuff men väldigt rolig match att spela, avslutar Henrik.

CaperioTumba – IK Sävehof 18-36 (13-17)

Målskyttar:
Tumba: Andrea Johansson 4, Viktoria Högström Unell 4, Emelie Andersson Hildeby 3, Sofia Wiberg 3, Hanna Tolstrup 2, Emma Håkansson 1, Theres Östlund 1.
Sävehof: Martina Adamsson Jensen 9, Hanna Fogelström 7, Ida Odén 5, Josefine Olsson 4, Edijana Dafé 3, Jenny Alm 2, Jenny Wikensten 2, Linn Blohm 1, Susanna Andreasson 1, Louise Sand 1, Frida Tegstedt 1.

Publik: 307
Domare: Emil Blanck / Andreas Isén

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..