Damerna vann enkelt i Skåne

Sävehofs damer vann den andra matchen i semifinalserien mot Team Eslöv IK med 36-27 (17-9) på bortaplan och är nu en seger ifrån en SM-final.

Sävehofs damer reste till Skåne för att möta Team Eslöv IK på bortaplan i den andra matchen i semifinalserien. Tjejerna vann den första tillställningen i serien med 28-21 och kom till spel med ett bra självförtroende. Hemmalaget var piskade att vinna för att inte hamna i en rejäl brygga så det var upplagt för en spännande och ganska oviss kamp i Lunds Idrottshall.

Eslöv startar matchen piggt och det dröjer bara 25 sekunder innan Elin Enhörning sätter kampens första mål. Sävehof kommer dock tillbaka snabbt spelmässigt och jämnar ut matchbilden. När sju minuter är spelade tar Partille-laget ledningen för första gången i matchen via Ida Odén, 4-3. Och även fast hemmalaget kämpar och står för flera fina prestationer så hjälper det föga när Sävehof svarar upp med ett bra anfallsspel och en fin effektivitet i avsluten. När tjugo minuter är spelade är tjejernas ledning uppe i fyra bollar, 11-7. Och under halvlekens slutdel kan Sävehof dra ifrån ännu mera i målprotokollet. När trettio minuter är spelade är lagets ledning uppe i hela åtta bollar, 17-9. Nu såg det riktigt bra ut inför matchens andra hälft.

Båda lagen inleder den andra halvleken starkt offensivt och massor av skott trillar in i målen. Eslöv kämpar och försöker, men har svårt att på allvar hota ett Sävehof som öser in mål framåt. Tjejerna bevakar sin ledning på ett bra sätt och släpper inte in hemmalaget i matchen igen. Eslöv visar prov på bra moral och kämpaglöd men idag är Sävehof för starka och vinner till sist matchen med 36-27.

Sävehof vinner matchen enkelt efter en bra laginsats toppat med ett effektivt och starkt skytte. Eslöv gjorde vad de kunde men när Partille-laget får ihop sitt spel på ett sådant här sätt är de väldigt jobbiga och svåra att möta.

I och med kvällens vinst utökar Sävehof sin ledning i serien till 2-0 i matcher. Den tredje semifinalen spelas på Lördag i Partillebohallen. Avkast sker klockan 16.00 och om tjejerna lyckas vinna den matchen är de klara för SM-finalen i Malmö den 12 Maj 2012!

Team Eslöv IK-IK Sävehof 27-36 (9-17)

Eslöv: Elin Enhörning 7, Lina Olsson 7, Jennie Johansson 4 (1), Ida Kellokoski Adamsson 4, Rebecca Hejel 2, Johanna Blom 1, Malin Andersson 1, Emma Henrysson 1.

Sävehof: Ida Odén 8 (1), Karin Isaksson 8, Jenny Alm 5 (1), Louise Sand 4, Frida Tegstedt 4, Hanna Fogelström 3, Edijana Dafé 1, Jamina Roberts 1, Linn Blohm 1.

Publik: 575

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..