Damerna vände underläge till seger

På Lundaspelens första speldag var det upplagt för match mellan ”vänföreningarna” LUGI och Sävehof. Mycket folk på läktaren från båda föreningarna gav matchen en fin inramning.

LUGI började matchen bäst med Sabina Jacobsen och Caroline Friberg som vassa kort framåt och en storspelande Sanna Åstrand i hemmamålet. Sävehof hade svårt att komma till framåt tills Karin Isakson kom in och visade stort hjärta med sina tuffa satsningar. LUGI hade ledningen hela första halvlek och kunde gå till pausvila med ledning 12-9.

I andra halvlek kom Sävehof ut som ett nytt lag. LUGIs tremålsledning åts snabbt upp genom göteborgslagets höga anfallstempo. I Sävehofmålet byttes förra LUGI-spelaren Caroline Jönsson ut mot Cecilia Grubbström som fick betydligt bättre hjälp av sitt försvar. Framåt fortsatte Karin Isakson i samma anda som i första halvlek och även Isabelle Gulldén fick mer utrymme.