Damerna utökade ledningen

IK Sävehofs damer vann den andra matchen i bäst av fem mot H43/Lundagård med 40-22 (18-13) på bortaplan och leder nu kvartsfinalserien med 2-0.

Gästerna inleder piggt och visar tidigt att man vill vara det spelförande laget på banan. Efter fem minuter leder Sävehof med fyra bollar, 4-0. Även fast H43 jobbar sig in i kampen och börjar få utdelning offensivt så är hemmalaget aldrig riktigt nära att ta sig ikapp resultatmässigt. När slutsignalen för den första halvleken ljuder leder Sävehof med fem bollar, 18-13.

– Vi gör en helt okej första halvlek utan att imponera. De har analyserat oss mycket nu och det blir inte riktigt som i serien. Anfallsspelet flyter inte på lika bra. Under pausen pratar vi om att vara aggressivare bakåt, säger Henrik Signell.

Damerna öser på och spelar med fart direkt i upptakten av den andra hälften. Partille-laget blir även bättre på att stänga ute H43:s anfallsförsök och ju längre tiden lider desto säkrare känns vinsten mot ett tröttkört hemmalag. Under slutdelen rinner Sävehof iväg ordentligt i målprotokollet. När 60 minuter spelats står de regerande mästarinnorna som segrare med hela 18 bollar, 40-22.

– Det är en kombination av att vi spelar aggressivare och tuffare i försvaret som gör att vi får många lätta kontringar. Det känns bra att vi återigen visar vilken bredd vi har i truppen. Det är skönt att inte behöva stå och falla med någon enskild spelare. Förstås mycket viktigt att veta, fortsätter damlagets tränare.

I och med triumfen leder Sävehof kvartsfinalen med 2-0. Redan på onsdag har damerna chansen att kvalificera sig för semifinalspel när den tredje kampen lagen emellan tar sin plats. Den här gången i Partillebohallen. Avkast sker klockan 19.00.

– Det gäller att göra det ännu bättre på onsdag. Visst ser det snyggt ut med 2-0 i matcher, men vi vill alltid prestera bra oavsett vilka vi möter. Det är viktigt att få med sig en positiv känsla inför framtiden, avslutar Henrik Signell.

H43/Lundagård – IK Sävehof 22-40 (13-18)

Målskyttar:
H43: Ebba Engdahl 7 (1), Vanessa Tellenmark 4, Julia Andrejic 4, Inez Svensson 2, Märta Hedenquist 1, Nevena Popovic 1, Johanna Nilsson 1, Betty Svensson 1, Marie Wall 1.
Sävehof: Jenny Alm 10 (3), Ida Odén 9 (1), Edijana Dafé 6, Jenny Wikensten 3, Frida Tegstedt 3, Linn Blohm 2, Jamina Roberts 2, Elin Karlsson 2, Hanna Fogelström 2, Martina Adamsson Jensen 1.

Publik: 217
Domare: Fredrik Dahlberg / Sandro Smailagic

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..