Damerna slog Team Eslöv

Det var match i 20 minuter. Därefter visade IK Sävehof sin klass och ökade försprånget till matchens sista minut. Cecilia Grubbström och Isabelle Gulldén var de som stack ut mest i ett mycket starkt Sävehof.

Inledningen av matchen lovade mycket för den nästan fullsatta Plasthallen. Det var två mycket bra försvar och mycket fysisk handboll, precis som det skall vara.

Efter 17-18 minuter i första halvlek började man ana hur matchen skulle sluta. IK Sävehof fick lite lättare mål än hemmalaget som fick kämpa mer för sina. Dock kan man inte säga att Team Eslöv inte var med i matchen. Fem gånger var handen uppe i första halvlek men Sävehof lyckas göra mål på 4 av de lite stressade anfallen. Det tyder på rutin och kyla.

Bäst i hemmalaget i första halvlek var Johanna Wiberg som gör sina tre mål i första halvlek och dominerar som vanligt i försvarsspelet.

I bortalaget är det de ovan nämnda som är bra men det som imponerar är bredden och skickligheten hos samtliga spelare. Sävehof är väldigt duktiga på att utnyttja dåliga satsningar eller slarviga passningar precis som bra lag alltid gör. Det vill säga de gör motståndarna dåliga.

Andra halvlek är den första lik. Närmast är Eslöv efter 42 minuter då man kommer i kontring vid ställningen 15-19 och skjuter i insidan av stolpen. Kontring i nacken och 15-20. God natt!

För att hemmalaget skall kunna rubba seriesuveränerna måste alla vara på topp och man måste få lite flyt. Denna söndag var inte alla på topp och man hade inget flyt.

Slutresultatet 17-26 blir då helt rättvist, så bra är Sävehof när de är bra.

Team Eslöv IK: Louise Lindholm 5, Johanna Wiberg 3, Anna Olsson 3, Jennie Johansson 2, Ida Kellokoski Adamsson 2, Lina Möller 1, Hanna Jeppsson 1.
IK Sävehof: Isabelle Gulldén 7 (4), Karin Isakson 4, Frida Toveby 3, Jamina Roberts 3, Ida Odén 3, Jennifer Kasman 2, Hanna Fogelström 2, Sofia Milding 1, Jenny Wikensten 1.

Pris till bästa spelare:
Johanna Wiberg, Team Eslöv IK
Cecilia Grubbström, IK Sävehof

Text: Bjarne Persson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..