Damerna är seriesegrare – efter storvinst

IK Sävehof slog Skuru IK med 34-24 (17-13) i Partillebohallen i dag. Damerna säkrade i och med det första platsen i tabellen. 

Matchen startas fartfyllt. Det smäller ordentligt i nätmaskorna på båda sidor av planen under upptakten. När sex minuter spelats är läget lika, 4-4. Sävehof tar sedan, sakta men säkert, över kontrollen av händelseförloppet, och hemmalaget öser på rejält framåt. Skuru har problem med att få stopp på motståndarattackerna, och hamnar på efterkälken resultatmässigt. 

Med sju minuter kvar av den första halvleken leder Sävehof med sex bollar, 16-10. Skuru lyckas närma sig en aning innan slutsignalen ljuder, och när lagen går in till pausvilan är Sävehofs fördel nere i fyra mål, 17-13. 

Sävehof fortsätter att styra skeendet i den andra hälften, trots att Skuru hänger med bra och bibehåller marginalen i protokollet till en början. Men allt efterhand blir det tungt för Nacka-klubben, och Sävehof drar ifrån. Då 18 minuter avverkats är hemmaledningen nio bollar stor, 28-19. 

Skuru kämpar och sliter, men förmår inte att hota Sävehof nämnvärt. Viktiga gulsvarta pjäser i Jenny Alm, Ida Odén och Louise Sand levererar offensivt, medan det också är stabilt i försvaret. De regerande inhemska mästarinnorna vinner till sist med komfortabla tio bollar, 34-24, och kan titulera sig seriesegrare, trots att tre omgångar återstår innan slutspelet tar vid. 

– Vi gjorde det bra överlag i dag. Klart att det känns skönt att vinna serien, och få veta att det är vi som får välja motstånd först till kvartsfinalen, säger Henrik Signell. 

IK Sävehof – Skuru IK 34-24 (17-13)
Målskyttar:
Sävehof: Jenny Alm 9, Ida Odén 7, Louise Sand 6, Edijana Dafe 3, Elin Karlsson 2, Julia Eriksson 2, Elin Enhörning 2, Linnéa Efraimsson 2, Joanna Lindvall-Haggren 1. 
Skuru: Hanna Åhlén 7, Carin Strömberg 6, Lina Hawia Svensson 4, Jenny Södrén 2, Madelene Östlund 2, Isabella Bengtsson 1, Sanna Stolperud 1, Agnes Rutqvist 1. 

Utvisningar: IKS: 2×2 SIK: 3×2
Domare: Hans Lejon / Erik Nielsen
Publik: 615

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån 

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..