Handboll, Dam, SHE, Kvartsfinal 3, SŠvehof - Heid

DAMERNA SEMIFINALKLARA – MÖTER SKURU

Damerna vann den tredje kvartsfinalen med 35–16. Nu väntar Skuru i semifinal.

– Är helt klart ett lag vi har stor respekt för, säger tränare Henrik Signell.

Efter vinster i de två inledande kvartsfinalerna gjorde Sävehof processen kort med Heid i onsdagens match. Johanna Bundsen satte lås och bom på sitt mål från start och hade hela 78 i räddningsprocent efter den första halvleken. Endast fyra bollar hittade in bakom hemmamålvakten i Partille Arena. Sävehof producerade desto mer framåt. Jamina Roberts var tillbaka efter skada och var en av fyra tremålsskyttar i halvtid då resultattavlan visade 19–4.

– Att vi går ut och gör den halvleken med de tre raka storsegrarna i ryggen är väldigt bra, säger Henrik Signell.

Den andra halvleken blev som väntat en transportsträcka. Hemmalaget drog ned på tempot och Heid tilläts göra lite mer mål. Dock utan att komma nära. Sävehof vann med 35–16. Efter en mycket övertygande kvartsfinalserie och 3–0 i matcher, är Sävehof nu semifinalklart. Där väntar förra årets finalmotståndare Skuru.

– Vi hade Höör och Skuru att välja mellan och det är två jämbördiga lag. Båda lagen har massor av styrkor. Och alla lag, inklusive oss själva, har sina svagheter. Men rösten föll till slut på Skuru och det är helt klart ett lag vi har stor respekt för.

Julia Eriksson och Loui Sand stod båda över onsdagens match. Men det är inget som ska vara någon fara framöver.

– Loui var bara lite krasslig och Julia behövde vila efter att ha varit tillbaka efter en längre tids frånvaro. Några dagars vila till nu så ser det väldigt bra ut i truppen. Den har inte varit så här bred på hela året nästan, säger Henrik Signell.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..