Damerna möter Lugi i SM-final

Under onsdagseftermiddagen stod det klart att IK Sävehofs damer får ta sig an Lugi HF i 2013 års SM-final.

Lunda-laget säkrade sin plats i Scandinavium efter att ha vunnit en dramatisk femte match i semifinalserien mot Skuru IK. Lugi vände ett tremålsunderläge i slutminuterna och tog det hela till förlängning. Skåningarna stod som segrare efter dubbla övertidsperioder. Sävehof hade i sin tur en betydligt lättare resa och slog ut H65 Höör med 3-0.

– De har gjort det bra. Det var en matchserie mellan två jämna lag som kunde ha gått lite hur som helst. Lugi har visat att de har ett bra aggressivt försvar och även vässat sig offensivt, säger Henrik Signell.

Lagen möttes två gånger i seriespelet. I premiär- samt avslutningsmatchen. Lugi skakade om Sävehof uppe i Partille även fast de regerande mästarinnorna till sist tog hem kampen med 28-25. Damerna vann mer komfortabelt nere i Lund, 29-19.

– I den första matchen ledde vi med åtta-nio bollar i paus och gjorde det väldigt bra under 30-40 minuter. Men sen slappnade vi av lite och de kunde hämta in även fast vi aldrig var nära att tappa segern. Sen var det motsatt i bortamatchen. Där fick de stopp på vårt anfallsspel under första halvlek. Men sen kommer vi igång och vänder till en ganska stor seger. Det har varit tuffa matcher trots de ganska ojämna resultaten. Vi har full respekt för Lugi, fortsätter damlagets tränare.

Det blir samma finalpar för andra året i rad. Sävehof besegrade de kommande motståndarna klart i Malmö Arena förra våren med 13 bollar, 27-14. Om det blir ett femte SM-guld på raken för laget återstår att se.

– Det handlar om att lösa upp deras försvarsspel. Vi måste ha bra rörelser och fart i fötterna. Sen har de tre vassa niometersspelare som gör mycket mål. Vi har fått mer vila, men samtidigt så har vi ju inte fått veta vilka vi ska möta. Så de har lika mycket tid att förbereda sig gentemot oss som vi har mot dem. Vi har tränat mycket fys och det har varit en ganska lugn period handbollsmässigt. Men vi har övat på lite individuella detaljer i anfallet, berättar Signell.

Finalfighten tar sin plats den 9 maj i Scandinavium. Avkast sker klockan 14.15.

– Det kommer att bli en rolig match att spela, avslutar Henrik Signell.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..