Damerna obesegrade i CL-kvalet

Söndag: IK Sävehof vann även den tredje och sista matchen i omgång 2 i kvalet till Champions League. På söndagkvällens besegrades arrangörsklubben HC Metalurg Skopje med 28-23 efter undeläge i paus med en boll, 11-12, inför c:a tusen vilt hejande åskådare. Därmed blev Sävehof gruppsegrare på 6 poäng före norska Byåsen 4.

– Eftersom matchen egentligen saknade betydelse för vår del, vilade vi våra landslagsspelare. Det var bara Jessica Helleberg av dem som fick spela en kort stund. I stället lät vi våra unga tjejer få mycket speltid på banan och de skötte sig utmärkt, berättar tränaren Magnus Johansson i telefon från Makedonien.

Text: Janne Wigren, Damhandboll.nu

– – – – –

Lördag: Det blev seger även i andra matchen, denna gång mot Rumänska ”U” Jolidon Cluj Napoca med säkra 33-21. Jamina Roberts och Jennifer Kasman blev bästa målskyttar med sju mål vardera. Detta innebär att även tjejerna är klara för Champions League – en fantastisk framgång för klubben! Ett stort grattis till Bagarn och hans tjejer nere i Makedonien.

– – – – –

Fredag: Seger i första matchen mot Norska laget Byåsen med 33-26 bäddar för en mycket spännande helg och en kvalserie som verkligen lever. Magnus berättar att det är en grym laginsats, men vill ändå framhäva Jessica Helleberg med 8 mål och Ida Odén med 7 mål. Efter en lite nervös inledning kom tjejerna igång ordentligt och ledningen med 16-11 i halvlek kändes riktigt bra.

Nu i helgen kvalar damlaget för att ta sig in i huvudrundan av Champions League.

Fredag 17 september
19.30 Byåsen – IK Sävehof, 26-33

Lördag 18 september
16.30 IK Sävehof – ”U” Jolidon Cluj Napoca 33-21

Söndag 19 september
19.00 HC Metalurg Skopje – IK Sävehof

Spelprogram och resultat hittar ni här

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..