Damerna krossade nykomlingen

IK Sävehofs damer hade inga problem med att avfärda Önnereds HK. Den nyuppflyttade klubben, hemmahörande i Göteborgs västra delar, slogs tillbaka med hela 38-18 (17-7).

Matchen inleds lite avvaktande och det är jämnt under upptakten. Sävehof höjer snart intensiteten i sitt agerande och gör det svårt för Önnered. Hemmalaget har svårt att få det att stämma i offensiven och stoppas gång efter annan av ett tufft bortaförsvar. Partille-gänget rycker i från ordentligt i målprotokollet och när 30 minuter spelats leder de med tio bollar, 17-7.

– Vi var inte så nöjda med prestationen mot Skövde och ville göra det bättre nu. Det gjorde vi verkligen också. Vi gör en riktigt bra första halvlek och är starka i försvarsspelet, säger Henrik Signell.

Sävehof fortsätter att komma upp starkt i avslutslägena och ger inte Önnered mycket yta att andas på. Gästerna har ingen lust att sakta ned utan öser på framåt. Det rinner iväg ordentligt resultatmässigt och även fast ÖHK kämpar och sliter så är slaget sedan länge förlorat. De regerande mästarinnorna vinner till sist kampen med hela 20 mål, 38-18, och tar sin fjärde raka seger i elitserien.

– I pausen pratade vi om att bibehålla nivån och inte sjunka i tempo eller anpassa oss till de vi möter. Det är aldrig lätt vara 100 procentig i allt man gör, men vi lyckades väldigt bra. Frida Granberg (ersättare för tillfälligt skadade Johanna Bundsen) debuterade och stod de sista 20 minuterna i målet. Hon svarade för ett par fina räddningar samtidigt som Jenny Alm är bra. Hon sköt mycket i dag, vilket är något hon alltid ska göra.

5 oktober, lördag, kliver damerna in Champions League-gruppspelet. Slovenska toppföreningen RK Krim Mercator, från huvudstaden Ljubljana, i fjol semifinalist i turneringen, väntar på bortaplan. Avkast sker klockan 20.30 i Center Stozice. Det hela går att följa via TV 10.

– En mycket tuff start. Krim var nära att ta sig till final i fjol och siktar än högre i år. Men vi tror att vi kan slå alla lag om vi får till det. Det ska bli en inspirerande uppgift. Man får inte slappna av en sekund i dessa matcher för då straffas man direkt. Vi måste vara med från början och det kan passa oss att, för en gångs skull, inte vara favorittippade, avslutar Sävehof-tränaren.

Önnereds HK – IK Sävehof 18-38 (7-17)
Målskyttar:
Önnered: Caroline Levander 5, Wilma Brask Larsen 3, Louise Karlsson 2, Lina Barksten 2, Elin Källqvist 2, Mathilda Jonsson 1, Stina Hellberg 1, Frida Åkerström 1, Gabriella Lindfeldt 1.
Sävehof: Jenny Alm 7, Ida Odén 7, Jamina Roberts 5, Frida Tegstedt 5, Louise Sand 3, Birna Berg 3, Edijana Dafé 3, Elin Karlsson 2, Hanna Fogelström 1, Jenny Wikensten 1, Johanna Forsberg 1.

Utv: ÖHK: 1X2 IKS: 2X2
Domare: Jasmin Kliko / Michael Johansson
Publik: 525

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..