Damerna körde över Höör

Sävehofs damer tog sin 14:e raka seger i Elitserien genom att utklassa H 65 Höör med 34-17 (21-6) på bortaplan.

Laget reste till Skåne för att möta nykomlingen H 65 Höör på bortaplan. Sävehof kom till spel som överlägsen serieledare och med förhoppningar om att ta två nya poäng. Hemmalaget har haft en motig säsong hittils och endast tagit två poäng.

Sävehof visar inget prov på underskattning, utan tar tag i matchen direkt. Innan fem minuter är spelade har tjejerna tagit ledningen med 4-0 och uppförsbacken blir genast brant för Höör. Det tar drygt åtta minuter innan hemmalaget kan göra sitt första mål via Amanda Andersson. Men Sävehof fortsätter att ösa på framåt och när sexton minuter är spelade har tjejerna en ledning med åtta bollar, 10-2. Höör tar då en timeout för att försöka komma i ordning i laget. Visserligen gör de några mål framåt, men det är Sävehof som fortsätter att dominera spelet och vinner till slut halvleken med hela 21-6 och ser nu ut att gå mot en utklassningsseger.

Laget startar den andra halvleken bra och släpper inte in Höör i matchen. Hemmalaget gör en bättre andra halvlek, men är aldrig nära att hota Sävehofs ledning. Tjejerna spelar stabilt matchen ut och Ida Odén gör Partille-lagets sista mål för kvällen. Slutresultatet skrivs till 34-17.

Sävehof tar i och med detta sin 14:e raka seger och rycker ifrån ännu mera i tabelltoppen. Avståndet är nu nio poäng ner till närmaste lag. Nu väntar ett uppehåll på tolv dagar innan damerna ska spela två matcher på en vecka. Den första av dessa spelas den 30 januari när Skövde kommer på besök till Partillebohallen. Avkast sker klockan 19.00.

Magnus ”Bagarn” Johansson är nöjd med vad laget presterade under matchen.

– Det var full gas och bra koncentration i den första halvleken. Vi är effektiva och spelar bra försvarsspel. Sedan blir den andra halvleken lite av en transsportssträcka, men jag är väldigt nöjd med helheten.

Magnus berömmer Edijana Dafé som gjorde en bra insats. Även Linnea Arrhenius, som gjorde sitt första elitseriemål, presterade bra.

– Under uppehållet kommer vi att försöka spetsa till försvarsspelet. Varje träning är viktig och det gäller att förbereda sig bra inför de kommande matcherna. Visst hägrar den 5 februari och Viborgsmatchen en del, men vi lever i nuet och ska träna bra, avslutar han.

H 65 Höör-IK Sävehof 17-34 (6-21)
Höör: Jasmina Djapanovic 5 (2), Sofi Ericsson 5, Cecilia Dobak Ockso 3, Amanda Andersson 1, Annica Smidje 1,Jennie Linéll 1, Rebecca Isaksson 1.
Sävehof: Ida Odén 8 (3), Jamina Roberts 7, Edijana Dafé 6, Karin Isakson 4, Jenny Alm 3, Hanna Fogelström 3, Louise Sand 1, Martina Adamsson Jensen 1, Jenny Wikensten 1, Linnea Arrhenius 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..