Damerna inledde med seger

IK Sävehofs damer vann den första matchen i bäst av fem mot H65 Höör med 30-17 (13-7) och leder nu semifinalserien med 1-0.

Matchen inleds jämt och det är en hård kamp ute på banan under upptakten. När sju minuter spelats är ställningen lika, 3-3. Sävehof kommer igång allt mer eftersom och svarar för starka insatser i försvarsspelet som frustrerar Höör-spelarna enormt. Gästerna har svårt att hitta nätet och får då se sig omsprungna av hemmalaget i målprotokollet. När slutsignalen för den första halvleken ljuder leder Sävehof med sex bollar, 13-7.

Höör öppnar den andra hälften piggt och lyckas för en kort stund hitta ett flyt i sitt offensiva spel. Men den tidiga utdelningen till trots så är Skåne-laget aldrig nära att kunna göra match av det hela. Sävehof återtar snart initiativet på banan och kontrollerar händelserna väl. Partille-laget stänger ute merparten av gästernas anfallsförsök och är själva betydligt mer framgångsrika i sina attacker. Efter 60 spelade minuter står Sävehof som segrare med 13 bollar, 30-17 och firar tillsammans med sin publik en 1-0-ledning i semifinalserien.

– Jag är väldigt nöjd med matchen. Vi spelar ett aggressivt och bra försvarsspel. Det kändes stabilt, säger Henrik Signell.

IK Sävehof – H65 Höör 30-17 (13-7)

Målskyttar:
Sävehof: Jenny Alm 9 (1), Ida Odén 5, Louise Sand 4, Martina Adamsson Jensen 3, Jamina Roberts 2, Edijana Dafé 2, Hanna Fogelström 1, Frida Tegstedt 1, Jenny Wikensten 1.
Höör: Mia Rej 4 (1), Jasmina Djapanovic 4 (1), Jennie Linell 4, Michelle Fyhr Seifert 2, Anna Johansson 1, Jonna Linell 1, Rebecca Isacsson 1.