Handboll, Elitserien, SŠvehof - Lugi

DAMERNA IMPONERADE – SLOG MÄSTARE

IK Sävehof satte punkt för Vardar Women’s Tournament på bästa tänkbara sätt. Damerna besegrade de regerande kroatiska mästarinnorna Podravka Vegeta med 22–18 (11–10).

På tisdagen var det dags för Sävehof att avsluta den prestigefyllda träningsturneringen i Makedonien med en placeringsmatch. Podravka, som precis som Partillegänget kommer att spela Champions League i höst, stod för motståndet.

Podravka inleder bäst, och ser till att rycka åt sig en ledning. En bit in i första halvlek har laget ett tre bollars stort försprång, 7–4. Sävehof kommer dock igång bättre allt eftersom. De gulsvarta stänger ned Podravkas anfallsförsök, och är effektiva nog för att kunna vända på ställningen. Efter 30 minuter leder Sävehof med ett mål, 11–10. 

Motståndaren, en meriterad sådan som vunnit den kroatiska ligan hela 21 gånger, äter snabbt upp den lilla marginal som skiljer de båda åt efter paus. Vid 17–17-läge står Sävehof dock för ett avgörande ryck, och kan bryta en trend på två raka förluster. Sävehof vinner till sist med fyra bollar, 22–18, och kan åka hem till Sverige med en fin känsla.

”Återigen en riktigt bra laginsats. Mäktigt försvar och det syns ingen brist på rutin och många som bidrar”, hälsar Sävehofs tränare Henrik Signell på SMS från Skopje. 

Fredagen den 11 september genrepar damerna inför säsongspremiären på elitseriescenen. Seriekonkurrenten Heid väntar i Partillebohallen. Avkast sker klockan 17.30. 

HC Podravka Vegeta–IK Sävehof 18–22 (10–11)
Målskyttar:
Sävehof: Stine Lund Andreassen 5, Joanna Lindvall-Haggren 4, Elin Enhörning 3, Julia Eriksson 3, Olivia Mellegård 2, Louise Sand 2, Tilda Olsson 1, Rikke Jensen 1, Linnea Pettersson 1. 

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..