Damerna imponerade i Karlstad

32-17 (13-7).
Enkel seger för Sävehof.
Damerna krossade Hellton. 

Sävehof inleder starkt, även om Hellton är med bra under upptakten. De första minuterna är jämna. Sedan drar Sävehof ifrån. Fullständigt. Gästerna är bestämda i sitt försvarsspel, och kommer till massvis av avslutslägen och utnyttjar dessa. Med 15 minuter på klockan leder Sävehof med klara 9-2.

Hellton kämpar och sliter. Den pigga nykomlingen får igång sitt målskytte en aning, och visar att det finns kvaliteter i truppen. Men det räcker inte för att kunna ställa till det ordentligt för Sävehof. Partillegänget fortsätter att styra och ställa, och går till halvtidsvila med en ledning som är sex mål stor. 13-7 lyser på resultattavlan. 

Sävehof har inga som helst planer att slå av på takten. Jobbet görs över hela banan. Konsekvent. Hellton hittar då och då en väg att bryta igenom den defensiva bortamuren, men Sävehof är ännu vassare. Laget bibehåller sitt kraftiga försprång. Då 17 minuter spelats av den andra halvleken är ställningen 23-13. 

Unga, lovande spelare som Olivia Mellegård och Emma Ekenman-Fernis imponerar. Louise Sand, Julia Eriksson och Stine Lund Andreassen är pålitliga och sätter sina lägen. Skillnanden mellan lagen utökar. Ytterligare. Sävehof vinner till sist med klara 32-17. 

IF Hellton – IK Sävehof 17-32 (7-13)
Målskyttar:
Hellton: Karin Ullén 4, Maria Lindh 4, Kristin Ullén 3, Julia Johansson 3, Frida Alm 1, Linda Johansson 1, Kristin Wiklund 1.
Sävehof: Julia Eriksson 5, Stine Lund Andreassen 5, Louise Sand 5, Emma Ekenman-Fernis 4, Olivia Mellegård 4, Elin Enhörning 3, Rikke Jensen 2, Tilda Olsson 2, Joanna Lindvall-Haggren 1, Thess Krönell 1. 

Utvisningar: HEL: 2×2 IKS: 4×2
Domare: Mirza Kurtagic / Rickard Canbro
Publik: 751 

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

 

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..