Damerna hängde med världens bästa lag

Sävehof gjorde idag sin hittills bästa match i Champions League. Tjejerna var länge med i matchen och gästernas coach såg orolig ut. Vid ställningen 17–18 fick Buducnost en utvisning och det var läge för utjämning. Men istället blev detta början till en period då Sävehof släppte tio snabba mål och själva bara gjorde två. De tekniska felen blev många och Buducnost – med Bojana Popovic i spetsen – kunde enkelt kunde gå ifrån.

Under första halvlek och i början av andra var det många positiva besked från Sävehof-tjejerna. Alla spelare lyfte sig ett snäpp och visade att de lärt sig av de inledande matcherna i Europa. Spelare som Frida Tegstedt och Jennifer Kasman växer för varje match. Cecilia Grubbström gjorde en rad fenomenala räddningar – även om hon också släppte ett par billiga mål. Jessica Helleberg (bilden) slarvade några gånger från sin vänsterkant men gjorde ändå en kanonmatch – och åtta mål.

Magnus Johansson såg inte speciellt glad ut efter matchen.
– Jag är jävligt sur. Man kan prata om att vi måste lära oss… Men det här retar mig. Vi gör en bra start, men håller inte skärpan. När de åker på en utvisning är det vi som slarvar och kastar bort bollen. Sedan måste vi ju någon gång sätta chanserna vi har. Det är så jag känner just nu.

Men Johansson hittar förstås glädjeämnen också.
– Vi är oerhört aggressiva i försvaret och det är bra. Vi gör precis det som vi pratat om att göra.

Matchen fick en tråkig avslutning när Isabelle Gulldén stoppades brutalt och fick en knytnäve av en försvarare rakt i ansiktet. Vi har lärt oss att det är hårt spel på den här nivån, men det här var både fult och onödigt. Vi får hoppas att Bella repar sig snabbt.

MATCHFAKTA
IK Sävehof-Buducnost 24–33 (13–16)

Målskyttar Sävehof:
Jessica Helleberg 8 (3), Isabelle Gulldén 7, Jamina Roberts 4, Jennifer Kasman 1, Frida Tegstedt 1, Ida Odén 1, Hanna Fogelström 1, Karin Isakson 1.
Målskyttar Buducnost: Bojana Popovic 7, Katarina Bulatovic 7, Majda Mehmedovic 5, Ana Djokic 5, Jovanka Radicevic 4, Marija Jovanovic 3, Ana Radovic 1, Suzana Lazovic 1.
Utvisningar Sävehof: 1×2 min. Buducnost: 3 x 2 min.
Publik: 800.

Text: Mikael Karlholm
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..