Damerna fortsätter att vinna

IK Sävehofs damer besegrade serietvåan Skuru IK med 34-24 (18-12) i Partillebohallen och fortsätter sitt imponerande segertåg i elitseriespelet.

Efter en jämn upptakt tar Sävehof ett grepp om händelserna på banan och kan rycka åt sig en ledning med fem bollar, 11-6 när femton minuter spelats. Skuru gör sitt bästa för att hålla jämna steg med Partille-laget och lyckas då och då hitta vägar igenom Sävehof-försvaret. Men det hjälper föga och när slutsignalen för den första halvleken ljuder leder hemmalaget med sex bollar, 18-12.

Sävehof har inga planer på att släppa in toppkonkurrenten i matchen och fortsätter att ösa på framåt samtidigt som laget också står för kontrollerat spel i defensiven. Skuru gör sitt bästa för att närma sig i målprotokollet och kämpar vilt för att lyckas med det. Men idag är gästerna ett nummer för litet och när sextio minuter avverkats står Sävehof som segrare med tio bollar, 34-24 och tar sin sjuttonde raka vinst i seriespelet.

– Vi provade att spela flera olika försvarsspel under matchen och sköter omställningarna bra. Skuru är ett lag som vi har stor respekt för och det var skönt att slå dem så här pass komfortabelt, säger Henrik Signell.

IK Sävehof – Skuru IK 34-24 (18-12)

Målskyttar:
Sävehof: Jamina Roberts 8, Linn Blohm 5, Ida Odén 4, Louise Sand 4, Elin Karlsson 4, Jenny Alm 3, Hanna Fogelström 2, Frida Tegstedt 2, Jenny Wikensten 1, Martina Adamsson Jensen 1.
Skuru: Jenny Södrén 5, Johanna Westberg 4, Emelie Westberg 4, Carin Strömberg 4, Kristin Nordström 3, Hanna Åhlén 1, Agnes Rutqvist 1, Lova Liif 1, Lina Hawia 1.