Damerna fortsatt obesegrade i serien

Det kändes lite som fotbollsmatchen Holland – Sverige. Precis som att Holland straffade Sveriges misstag, straffade Sävehof Spårvägens misstag direkt!

Matchen var egentligen bara jämn de första fem minuterna då ett taggat Spårvägen höll jämna steg med Sävehof. Detta kostade givetvis mycket kraft och skillnaderna mellan lagen blev tydliga.

Sävehof drar i väg till en ledning med 8-2 när Spårvägen tar time out. Spårvägen gör några förändringar. Malin Hörnell kliver in på linjen och Steffi Svensson spelar M9 och detta är ett lyckat drag.

Genom Malins effektiva linjespel skapas lägen för 9 m-spelarna och plötsligt gör Spårvägen mål. Man spelar tufft men juste bakåt och får några livgivande kontringar. Tempen stiger i hallen, även om Sävehof leder, så knaprar Spårvägen in.

Helt plötsligt står det 10-12 och 11-13, men Sävehofs bredd och skicklighet ger utdelning och man gör ett nytt ryck. Lagen går till halvtidsvila med 11-16.

I andra halvlek tryckte Sävehof gasen i botten och ledningen blev snabbt ointaglig. Det kändes som att de gjorde lite som de ville.

Sävehov är skickliga och spelar runt på sin trupp. De går hela tiden rakt på mål och det skapar alltid lägen för någon spelare.

Många är givetvis duktiga, däribland matchens lirare Frida Toveby, men den som styr spelet och ligger bakom det mesta som sker i Sävehof är suveräna Isabelle Gulldén.

Suverän också för att Isabelle stannade kvar på golvet efter matchen och pratade, skrev autografer och fotograferades tillsammans med ungdomarna på besök. Trevligt och mycket bra för damhandbollen!

I Spårvägen var Mia Lundberg, matchens lirare, säker i sina avslut, men jag tycker att även Malin Hörnell måste hyllas. Hon sliter och kämpar både framåt och bakåt. Hon spelar både M9:a och M6:a och hennes uppoffrande spel är det som gör att Spårvägen ändå har lite kontakt i första halvlek.

Att spela mot Sävehof är med all säkerhet fysiskt tungt, men också ett besked på vad man måste träna mer på. Spårvägen har ett ungt och bra lag, och denna match är egentligen bara en bra erfarenhet att ta med sig i det framtida bygget!

Matilda Boson då? Ja, som kantspelare är det inte lätt när man inte har bollar att jobba med. Sävehof har en tuff bevakning på Matilda och hon har svårt att komma till lägen. Jag tror att om man ska kunna dra full nytta av Matildas skicklighet, måste man våga slå fler bollar till henne. Hon kan inte göra något om hon inte får bollar att jobba med!

Domare: Jonny Ahlvin / Petri Koponen.

Spårvägens HF: Mia Lundberg 7 (4), Malin Hörnell 6, Ulrika Olsson 4, Alexandra Domeij 3, Matilda Hampl 2, Stephanie Svensson 1, Matilda Boson 1.
IK Sävehof: Isabelle Gulldén 9 (2), Frida Toveby 6, Jessica Helleberg 5 (1), Hanna Fogelström 3, Jennifer Kasman 3, Jenny Wikensten 3, Karin Isakson 3, Ida Odén 2, Jamina Roberts 2, Jenny Skogberg 2.

Pris till bästa spelare:
Mia Lundberg, Spårvägens HF
Frida Toveby, IK Sävehof

Text: Kicki Jälmestål
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..