Handboll, Dam, Semifinal 2, SŠvehof - Skšvde

DAMERNA FÖLL PÅ NYTT

Efter mötet med regerande Champions League-mästaren Buducnost, som slutade med en 22–25-förlust, väntade en ny svår utmaning för Sävehof. På måndagen ställdes laget mot ryska Rostov-Don, som också kommer att medverka i Europas absoluta elitturnering för klubblag i höst.

Matchen inleds jämnt, och lagen följs åt målmässigt under upptakten. Men sedan drar Rostov ifrån. Laget går fram till en sex bollars stor ledning, 9–3, en bit in i första halvlek. Sävehof höjer sig sedan en aning, men lyckas inte närma sig målmässigt trots att utdelningen på skottförsöken förbättras. När 30 minuter avverkats leder Rostov alltjämt med sex mål, 15–9.

Rostov drygar ut sin ledning efter paus. Ett tag leder laget med så mycket som tio bollar, 20–10. Sävehof har dock inga planer på att ge upp, utan äter sig in bättre i det hela. Visst, upphämtningen är inte i närheten av att räcka för att få med sig ett resultat, men att skillnaden mellan de båda krymper visar tecken på gott gry hos damerna.

Rostov vinner till sist med fem bollar, 25–20, och damerna inkasserar sin andra förlust i följd i den prestigefyllda träningsturneringen. Något som går att glädjas över är att nyförvärvet Stine Lund Andreasson lyckas göra hela åtta mål.

”Riktigt bra försvarsspel och moral idag igen. Hade problem med deras storväxta och aggressiva försvar”, hälsar Sävehofs tränare Henrik Signell på SMS från Skopje.

I morgon, tisdag, avslutar Sävehof Vardar Women’s Tournament med en placeringsmatch. Sent på måndagkvällen avgörs det vilka som kommer att bjuda upp till kamp.

NP GK Rostov-Don–IK Sävehof 25–20 (15–9)
Målskyttar:
Sävehof: Stine Lund Andreassen 8, Julia Eriksson 6, Louise Sand 2, Tilda Olsson 1, Emma Ekenman-Fernis 1, Olivia Mellegård 1, Rikke Jensen 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..