Damerna enkelt vidare till semifinal

Ledning med 2-0 i matcher och allt var upplagt för en tredje raka seger.

Matchen var jämn i cirka tio minuter innan Sävehof lade in en växel till. Sakta men säkert ökade Sävehofs ledning. Västerås tog en time-out för att lyckas komma tillbaka, men så värst mycket utdelning gav inte time-outen. Sävehofs ledning var i paus 17-8.

Andra halvlek började Västerås med ett aggresivare försvarsspel som även innehöll en halvpunkt på Isabelle Gulldén. Ledningen var som mest uppe i tio mål. Sista tio minuter präglades av ”Hawaii-spel” från båda lagen. Matchen vanns rättvist av Sävehof som är klara för semifinal.

IK Sävehof: Hanna Fogelström 2, Ida Odén 2, Jamina Roberts 6, Jenny Wikensten 2, Linn Blohm 3, Jessica Helleberg 4, Frida Toveby 2, Karin Isakson 4, Isabelle Gulldén 6.
IVH Västerås: Gabriella Skogsberg 2, Elsa Pettersson 6, Tove Barkestad 1, Fatima Malic 6, Elin Lindén 1, Annika Bernesund-Johnsson 2, Lova Liif 1, Malin Lundqvist 2, Lina Karlsson 3.