Damerna avslutade seriespelet snyggt

Sävehofs damer avslutade grundserien på bästa tänkbara sätt genom att slå IVH Västerås med 32-18 (16-7) på bortaplan.

Sävehofs damer reste till Västerås för att runda av seriespelet 2011-2012 med en bortamatch mot IVH Västerås. Tjejerna hade redan säkrat förstaplatsen i tabellen och ville plocka två poäng för att kunna gå in med en bra känsla i det stundande slutspelet. Västerås befann sig inför matchen på tabellens åttonde plats och hade säkrat sin plats i kvartsfinalspelet. Och även de ville göra en bra insats för att få med sig en positiv känsla till slutspelsstarten.

Västerås inleder matchen piggast och kan via två tidiga mål av Fatima Malic gå fram till en ledning med en boll, 2-1 efter tre spelade minuter. Sävehof har dock inga planer på att släppa iväg hemmalaget i målprotokollet och äter sig in i matchen mer och mer eftersom. När tio minuter är spelade har tjejerna vänt på steken och leder med 4-2. Och även fast Västerås kämpar och försöker så är Sävehof betydligt starkare och spelar klokare under den resterande delen av halvleken. När trettio minuter är spelade så leder tjejerna med sju bollar, 16-9 och är på väg mot sin 20:e vinst i grundserien.

Sävehof startar den andra halvleken piggt och på endast fem minuter lyckas tjejerna pricka in fyra mål och rycka iväg ännu mera i målprotokollet. Ställningen är då 20-8 och uppförsbacken ser brant ut för Västerås. Hemmalaget krigar dock på och börjar få lite utdelning framåt. Men de är aldrig nära att Sävehofs ledning och tjejerna behåller greppet om spelet tiden ut. Sävehof vinner till slut matchen med 32-18 efter att Jenny Wikensten avslutat målskyttet med 20 sekunder kvar. I och med de två poängen avslutar laget grundserien på bästa sätt. Noterbart är också att Josefine Olsson svarade för sitt första elitseriemål i karriären. Grattis!

När serien nu summeras har tjejerna återigen lyckats knipa förstaplatsen i tabellen med 41 inspelade poäng. Sävehof har vunnit hela 20 matcher, spelat en oavgjord och bara förlorat en match under hela säsongen. Tjejerna ska känna sig stolta över sin prestation i grundserien och kan gå in med en positiv känsla i det kommande kvartsfinalspelet.

Senare under kvällen blev det även klart att Magnus “Bagarn” Johansson och laget valt att möta just IVH Västerås i slutspelets första omgång. Ett lag som man tagit två ganska enkla segrar mot under hösten och borde ha en bra chans att kunna avancera mot.

Magnus “Bagarn” Johansson är väldigt nöjd med vad lagets prestation under kvällen och ser tillbaka på en riktigt bra grundserie.

– Det var en jämn start på matchen, men sen tycker jag att vi tar över och för spelet. Vi har bra uppspel och fina kontringar. Kantspelarna och linjespelarna gör det väldigt bra, så det är en nöjd tränare idag. Vi spelar den handboll vi vill spela, säger han glatt.

– Grundserien har varit över all förväntan. Vi tappade ju några namnkunniga spelare innan seriestarten, men har gjort det fantastiskt bra och nu känner vi oss väl rustade inför slutspelet, avslutar han.

IVH Västerås-IK Sävehof 18-32 (7-16)

Målskyttar:

Västerås: Lina A Karlsson 6, Fatima Malic 4, Annica Bernesund-Johnsson 2, Gabriella Skogsberg 2, Sofia Hallin 2, Sara Lundqvist 2, Elin Lindén 1.

Sävehof: Frida Tegstedt 5, Louise Sand 5, Jamina Roberts 4, Hanna Fogelström 4, Jenny Wikensten 3, Edijana Dafé 3, Jenny Alm 3, Linn Blohm 2, Martina Adamsson-Jensen 2, Josefine Olsson 1.

Publik: 322

Domare: Natasha Engberg / Alexandra Siewert-Delle

Matchens spelare:

Västerås: Lina A Karlsson

Sävehof: Louise Sand

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån