Dagbok från Tyskland

Onsdag morgon och samling 07.00 utanför Partillebohallen och det är ett gäng som inte har tänkt på hur mycket buss vi kommer att åka, eller så har dem de. Ett nyinköpt nätverk för att spela Fotball Manager mot varandra visar på en viss inblick i vad som komma skall. Dessutom så har kortlekar och brädspelen dammats av. Settlers, Risk, Schack ligger nyputsade och fina för att döda tid. Bärbara datorer är ett måste för dagens generation och de har nog med bred marginal puttat undan boken. En bussresa kan gå rätt fort ändå… 12 timmar och framme i Hannover för övernattning inför morgondagens match.

Torsdagen inleds med en skön sovmorgon i ett mycket varmt Hannover. Frukosten intages med andakt och bussen rullar vidare mot Magdeburg för incheckning. Hotell Ramada i Magdeburg blir vår bas till söndag och Magdeburg visar upp fastlandsklimat när den är som bäst. 33 grader och väldigt kladdigt. Efter lunch är det dags för uppvisningsmatch i Lutherstadt Wittenberg. Laget ligger långt ner i divisionerna i Tyskland men när vi rullar in till den mysiga hallen så märks det att handbollen är stor i vårt södra grannland. Med trummor på läktaren och rejäl ”stimmung” (med risk för felstavning…) visar flerhundrade publiken att även en ojämn match går att njuta av. 45 – 17 skrivs slutresultatet till och vi har fått ett bra träningspass. God mat efter matchen och det börjar mörkna men det hindrar inte de kulturtörstande spelarna att fråga om vi inte kan se kyrkan där Martin Luther spikade upp den skarpa kritiken mot katolska kyrkan på kyrkdörren. Ett kulturhistoriskt stopp innan 2 timmar bussresa hem till Magdeburg känns helt rätt!

Fredagen innebär inte någon ändring på värmeböljan och det är dags för vår första match i Champions cup. För motståndet står de ryska mästarna Chekovski Medvedi. Bussresan går den här gången till Achersleben, en bussresa på 2 timmar. Vi börjar lite skakigt men efter ett tag kommer vi underfund med deras växelspel och 5-1 försvar men de ryska björnarna är numret för stora och vi förlorar med 33-27. Detta innebär att vi får åka hem och ladda för att möta SC Magdeburg under lördagen. Matchen ikväll startade klockan nio så vid halv två rullar bussen in till basen…

Lördagen inleds med en lång promenad innan lunch och efter det blir det avresa mot Haldensleben, vilket bara innebär en timme med buss. Vädret är något sundare för handbollsspel och temperaturen är nere på 24 grader. SC Magdeburg inleder klart bäst och leder i Halvtid mot 15-11. Men i andra visar vi bra moral och visar upp ett finurligt spel och vi kommer så långt som till lika med några minuter kvar av matchen. Där står matchen och väger och vi lyckas inte sätta våra frilägen och då tar Magdeburg över taktpinnen. Vi chansar på slutet och de gör det avgörande målet med 5 sekunder kvar. 31 – 29 och en liten sur förlust innebär att vi får möta Dessau i jumbofinalen… Från vår grupp går Medvedi till final, Sydkoreas landslag spelar om 3-4 och Magdeburg om 5 – 6 plats.

Finaldagen tillika söndag spelas i Dessau och ligger söder om Magdeburg vilket innebär tidig uppstigning och lite bussåkning då vi spelar redan klockan 11.00. Dessau ligger i bundesliga 1 och har haft det tufft i turneringen. De har visat upp ett fysiskt och tufft spel men vi trampar ner gaspedalen direkt och går upp till 11 – 3 vilket gör att matchen inte blir den fysiska batalj som vi trodde. Så matchen om 7-8 plats går till IK Sävehof. Övriga matcher som spelas i den mycket coola ANHALT Arena är: Magdeburg – Cimos Koper 37-32, Sydkorea – Skjern 27-30 och finalen slutar 32 – 30 mellan Medvedi och Athletico Madrid (Ciudad Real). Vi rullar hem i halvtid i matchen mellan Magdeburg och Koper. Vid tretiden till måndags morgon rullar vi in i Partille igen och vi är mycket nöjda med matchandet mot bra motstånd och vi börjar skönja en stabilitet i vårt spel och det känns som vi är redo för nästa helg. Dessutom så har vi tränat rejält på att åka buss vilket kan vara nog så viktigt när säsongen drar igång…

Mikael Franzén

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..