Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN

CUPVINST MOT KÄRRA

Två nya cuppoäng skrevs in på kontot på tisdagskvällen när Kärra HF besegrades med 29–21 i Partille Arena.
– Det här var en match där vi skulle ta två poäng och det löste vi ändå med bravur, konstaterade huvudtränare Jesper Östlund efteråt.

På tisdagskvällen rullade gruppspelet i ATG Svenska Cupen vidare. Efter helgens seger mot Stenungsund väntade nu säsongens första tävlingsmatch på hemmaplan för Sävehof när Kärra var på besök i Partille Arena.

Gästerna var felfria i deras shootout-spel, vilket betydde att Sävehof fick inleda i tre bollars underläge. Åtta minuter in hade laget dock såväl hämtat ikapp som kört förbi. Bollvinst i defensivt område och en snabb efterföljande kontring, väl förvaltad av Ida Sembe, ledde fram till ställningen 6–5.

I paus ledde Sävehof med 17–12. Thea Stankiewicz hade dittills hunnit med att sätta sex bollar i nät i sin första halvlek på hemmaplan i Partille.
– Jag tycker att Thea var bäst i laget i dag. Även “Burre” (Johanna Bundsen) gjorde en bra första halvlek, berömde Jesper Östlund innan han utvecklade sina tankar om nyförvärvet på nio meter:
– Den här nivån håller Thea och det är nästan så att vi förväntar oss att hon spelar på den här nivån när vi möter lag från lägre divisioner. Hon har egentligen alla verktyg i sin låda, både skytte och samarbete med andra spelare, samt en förmåga att gå på genombrott. Det är en relativt komplett handbollsspelare, men sedan kan hon såklart utveckla alla dessa delar i spelet också. Det är verkligen en spelare som stod på min önskelista inför säsongen och jag är glad över att vi lyckades knyta till oss henne.

Övertaget var inte nära att glida ur händerna, utan till en början fortsatte marginalen att växa sig större. Med drygt tio återstående minuter såg Ida Sembe till att göra försprånget tio bollar stort när hon skickade in 25–15. Knappa minuten senare ökade målvakt Annie Linder på till 26–15 med sitt första mål för klubben.

Innan matchen var över kom Kärra en aning närmare. Slutresultatet skrevs till 29–21.
– I perioder blev det lite hafsigt i framförallt anfallsspelet, där har vi mer att hämta. Bakåt tycker jag annars att vi egentligen stod rätt så bra hela vägen. Det fina försvarsspelet, som vi stundtals hade, vill jag ska omsättas i fler kontringsmål. Samtidigt är det en match där vi spelar runt på rätt mycket folk och det kändes rätt så bekvämt redan från början att det inte skulle bli för stora bekymmer. Vi har lite mer att hämta, men vi är bara i början av säsongen så det är inte så konstigt att inte allt sitter ännu.

Säsongens första tävlingsmatch på hemmaplan är därmed spelad och Sävehof står på fyra av fyra möjliga poäng så här långt i ATG Svenska Cupens gruppspel.
– Det är ungefär som förväntat. Det är det här jag kräver av mitt lag, att vi ska vinna en sådan här match komfortabelt. Vi kommer härifrån med en godkänd prestation även om det som sagt finns mer att ta av. Kul med en första hemmamatch och att det var lite publik på läktaren som livade upp!

IK Sävehofs målskyttar: Thea Stankiewicz 7, Ida Sembe 5, Nina Koppang 5, Olivia Mellegård 3, Irma Wester Kocanovic 2, Thea Blomst 2, Annie Linder 1, Elin Heikka 1, Stina Wiksfors 1, Laura Jensen 1 och Thea Kylberg 1.

Kärra HF:s målskyttar: Linn Andersson 6, Ebba Lundstedt 5, Meja Bernvid 4, Ketsia Mumbongo 2, Lina Cardell 1, Lovisa Ekberg 1, Johanna Einarsson 1 och Matilda Hjälmedala 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..