COMEBACK PÅ LÖRDAG

Redan inför förra säsongen skrev hon på ett kontrakt, men oturligt nog skadade hon korsbandet som gjorde att hon missade hela förra säsongen. Med 141 matcher och 460 mål på landslagskontot är hon nu tillbaka starkare än någonsin. Välkommen tillbaka säger vi till tjejen med det enormt stora gulsvarta hjärtat:
#22 Johanna Ahlm

Sävehof vs Skövde
lördag 11 november 16:00 i Partille Arena

Missa inte Johannas första match i Partille Arena, köp biljett nu >>>

 

Såhär svarade Johanna i februari 2016 när kontraktet var påskrivet, några veckor senare drog hon korsbandet och hela säsongen var förstörd.
Sju år utomlands får vara tillräckligt. Nu flyttar landslagsspelaren Johanna Ahlm hem till Sverige och Sävehof.
– Jag har ända sedan den dagen jag lämnade Sävehof tänkt och hoppats att det någon gång kommer en bra möjlighet att komma tillbaka. Nu är det rätt läge, säger hon.

Johanna Ahlm spelar i dag i Midtjylland – hennes fjärde danska klubb. Hon har haft stora framgångar på planen, och bland annat vunnit Champions League med Viborg 2010.
– Handbollsmässigt har jag haft bra år i Danmark, men jag hade hoppats på en lite större roll än vad jag fått i Midtjylland och nu hoppas jag istället få ut mer av mig själv i Sävehof, fortsätter Johanna Ahlm.

Erfarenheten från Midtjylland, Aalborg, Viborg och Esbjerg plus kontakten med andra storklubbar i internationella matcher ger Johanna Ahlm en bra bild av hur läget är i Europa. Och hon lovordar hur det ser ut i Sävehof.
– Det har hänt mycket i Sävehof och de gör det riktigt bra i Europa. Den organisation som finns där går nästan inte hitta någon annanstans, säger Johanna.

Med Johanna Ahlm tillbaka och Ida Odéns comeback lyfts Sävehofs spel en dimension till. Och de som har kännedom om Sävehofs historia vet att Johanna och Ida är tighta kompisar sedan tidigare.
– Redan när det var bestämt att Ida skulle sluta försökte jag övertala henne att fortsätta, men till slut ville jag inte tjata mer. Men sedan ringde hon och sa ”jag tror jag har lust”. Jag hade valt Sävehof även utan Ida men det finns ingen bättre bonus för mig än att hon gör comeback, säger Johanna.

Att svenska Elitserien inte håller dansk ligaklass bekymrar inte Johanna Ahlm.
– Här är matcherna jämna och det går bara ut på att vinna. Men det finns en fördel med att ha det som Sävehof haft det i Elitserien också, där finns det möjlighet att träna på specifika saker under match.

Det finns mer än handboll som haft betydelse när Johanna funderat över sin framtid.- För varje år som går kommer jag längre och längre bort från Sverige, vänner och familj och nu räknar jag med att vara en större del av de jag älskar mest, säger hon.

Johanna Ahlm har skrivit ett tvåårskontrakt med Sävehof, men först ska hon fullfölja kontraktet med Midtjylland. Det sträcker sig fram till juni månad.