170331_christina_elm_640

CHRISTINA ELM TILL SÄVEHOF

Rockad i målvakter

Sedan tidigare är det klart att Sävehofs Johanna Bundsen går till København Håndbold nästa säsong, nu är det klart att Sävehof kontrakterar København Håndbolds målvakt Christina Elm. Christina är 21 år och har spelat för Köpenhamn sedan 2013. Christina är 189 centimeter lång och väger 85 kilo.

Hon har spelat i Danmarks U-landslag och har ett silver i U-17 EM 2011,
guld i U-18 VM 2012 och brons i U-19 EM 2013 på meritlistan. Christina debuterade i danska A-landslaget hösten 2016. Säsongen har varit bra för Christina med 19 spelade matcher och en räddningsprocent på 32%.

Christina har skrivit på för två år med IK Sävehof och ansluter till laget i sommar.

– Jeg glæder mig til rigtig meget at skifte til Savehof. Det bliver spændende og en udfordring, som jeg er klar til at tage op. Mit indtryk er, at man i Savehof har et rigtig godt træningsmiljø og er professionelle på alle ting.(fysisk, rehab osv.) Jeg glæder mig til at møde alle i klubben, og være en del af den professionelle kultur. Også håber jeg da også, at jeg kan bidrage med mine kvaliteter i målet, så vi får indfriet klubbens mål, säger Christina.

– Med Christina kommer vi fortsatt känna oss trygga när Johanna Bundsen lämnar oss. En mycket seriös målvakt med bra längd och räckvidd som vi är mycket nöjda att få till laget, säger Henrik Signell.

 – En annorlunda målvakstyp mot vad vi är vana vid i Sverige. Stor, stark och enormt explosiv. Christina är typiskt ”dansk”  som målvakt med hårdare uppvärmning och stark fysik. Det kommer bli väldigt roligt att få arbeta med henne, hon är härligt positiv och har stark energi, säger Sävehofs målvaktstränare Fikret Handan.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..