200515_henrik_tilsted_1920

CHAMPIONS LEAGUE SPELARE TILL SÄVEHOF

Från danska GOG kommer nästa vänsterkant i Sävehof. Stefan Sunajkos kontrakt var på ett år och därför har jakten varit intensiv för att hitta en kompanjon till Sebastian Spante inför kommande säsong. Nu har valet fallit på Henrik Tilsted som senaste året spelat i danska GOG som likt Sävehof deltog i Champions League under säsongen 2019/20. GOG slutade på en andra plats i ligan 2019. Henrik Tilsted gjorde 23 mål senaste säsongen i ligan samt 8 i Champions League där laget slutade trea i grupp D platsen ovanför IFK Kristianstad. Henriks kontrakt gäller ett år och signerades i mitten av februari.

– Jeg har kun hørt gode ting om klubben og setup’et er  meget professionelt, så valget var nemt for mig. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at spille i Sverige og prøve kræfter med den svenske liga. Så jeg ser meget frem til at tørne ud for Sävehof i næste sæson, säger Henrik Tilsted.

– Henrik Tilsted är en ytterst kompetent kantspelare som kommer tillföra massa erfarenhet i vårat lag. Henrik har spelat i danska ligan i flera år och kommer bli en sevärdhet i hallarna. Tillsammans med Sebastian Spante så kan vi formera en ytterst modern kantuppsättning där försvar är lika viktigt som anfall, säger Emil Berggren.

Nr: 23
Namn: Henrik Tilsted
Född: 1994
Bostadsort: Odense
Födelsestad: Thisted
Position: V6
Längd: 185 cm
Vikt: 88 kg
Hand: Höger
Elitsäsonger: 7
Till Sävehof: 2020
Debut: 2020
Moderklubb: Vestervig
Klubbar: IK Sävehof, GOG, Mors Thy Håndbold, Aalborg Håndbold, HF Mors, Hurup, Vestervig.
Landskamper: 3A, 3U
Internationella meriter:
Nationella meriter: 2 DM-silver

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..