CHAMPIONS LEAGUE – RK KRIM

Champions League
Lördag 29 oktober 17:00
RK Krim vs IK Sävehof

I Champions League finns inga enkla matcher, men att möta RK Krim Mercator på bortaplan blir ändå en uppgift som skiljer sig en del från ”vardagen”.

– Skulle vi vinna kanske det utifrån inte betraktas meritmässigt som när vi slog Larvik borta, men inom laget ser vi det som en precis lika tuff utmaning, säger tränaren Henrik Signell.

Det är avkast klockan 17 på lördagseftermiddagen i slovenska Ljubljana. Henrik Signell har förberett sina spelare på att det kommer bli en kamp, både fysiskt och mentalt. Det kan han säga efter att ha sett en inspelning av Krims segermatch mot Larvik förra helgen.

– Vi vet sedan tidigare att det blir tuffa matcher i Balkan. Inramningen är en annan och det fysiska spelet är inte detsamma som vi är vana vid, säger Signell och fortsätter:

– Vi måste hantera både kampen på planen och det mentala med känslor som kan yttra sig när spelet blir tufft. Vi kommer inte kunna spela exakt samma handboll som när vi möter Larvik eller motståndare i SHE, så fort vi kliver fram kommer vi ha en spelare i ansiktet på oss.

Henrik Signell poängterar hela tiden hur viktigt det är att vara skärpt i varenda sekvens. Men han ser inte Krim som en omänsklig uppgift.

– Skulle vi vinna den här matchen har vi fyra poäng och två bortavinster som kan väga tungt när vi sammanfattar Champions League, säger han.

Sävehof har tid för uppvärmning i matcharenan under lördagsmorgonen, och läget i truppen är stabilt. Det finns inga skador eller sjukdomar i laget.

Matchen visas på Johns Scotts Partille.