211024_kastamonu_cl_1920

CHAMPIONS LEAGUE MOT KASTAMONU

Matchprogram >>>

MATCHENS PROFIL

Laura Jensen
Född: 2 maj 1999
Position i laget: 9M
Moderklubb: Grindstedt GIF
Debut i Sävehof: 2020

Någon som alltid ser fram emot matcherna i Europaspelet är Laura Jensen. På söndag är det dags igen när turkiska Kastamonu Belediyesi GSK gästar Partille Arena och om Jensen får som hon vill så bjuds det på lika fin stämning som i senaste hemmamatchen i Champions League. Se till att vara på plats när IK Sävehof siktar på att dubblera poängskörden i säsongens upplaga av världens mest prestigefyllda klubblagsturnering.

Du stod för en fin insats mot CSKA i förra Champions League-omgången, hur ser du själv på din prestation?

– Jag känner att när vi spelar som ett lag, som vi gjorde i den matchen, så lyfter sig alla ett steg upp och då blir vi bättre ihop. Då kommer också de individuella prestationerna fram, så det känns bra.

Hur var det för dig som högerhänt att få spela på högernio-positionen i den matchen?

– Jag skulle börja matchen med att bli bekväm, för det var en ny position på planen för mig och jag behövde känna av hur det var att spela där. Jag kände också att mina lagkompisar skulle behöva specificera sig lite mer när man inte har en vänsterhänt högernia, men jag kände att det blev bättre och bättre ju längre matchen pågick.

Tidigare har du uttryckt hur gärna du vill spela matcherna i de europeiska turneringarna. Hur tycker du att den första tiden med Champions League-spel har varit?

– Jag tycker att det är häftigt att pröva sig själv mot de bästa spelarna i världen. Att spela mot topp-16 i världen är häftigt och mäktigt. Det är en rolig resa vi är på med det här grymma laget, tjejerna är grymma och vi mår bra tillsammans. Vi har det superskoj och skrattar mycket, det är mycket hets också och det gör att man presterar bättre på planen när man har det bra utanför planen.

Första bortaresan gick till Norge och nu senast var det en längre färd i och med resan till Moskva. Vad finns det att säga om den?

– Resan till Ryssland var såklart lång från Göteborg till Stockholm och sedan till Moskva. Det var många steg för att ta sig dit, men vi hade det bra på resan och alla vara positiva.

– Såklart har man fått ett annat intryck av Ryssland efter att ha varit där. Moskva var en jättefin stad med vackra byggnader, det var typ som ett mini-New-York och människorna var snälla.

Nu på söndag väntar turkiskt motstånd i form av Kastamonu Belediyesi GSK. Har du stött på turkisk handboll tidigare i karriären?

–  Jag har spelat mot Turkiet som u-spelare med landslaget, men det är en helt annan nivå som vi ska stå emot på söndag. De har många bra och luriga spelare, bland annat två väldigt bra kanter. De har ett nytt lag som ska spelas ihop och de har storsatsat mycket till i år.

– Vi ser sjukt mycket fram emot den här matchen, det ska bli så roligt att spela i Partille Arena igen med publiken på läktaren. Jag hoppas såklart att det är många som kommer och det var häftigt mot Odense hemma. Jag tror att det blir en rolig match på söndag och vi är pigga och redo för att spela!

INTERVJU MED RASMUS OVERBY

Inför söndagens Champions League-match mot Kastamonu Belediyesi GSK blickar IK Sävehofs huvudtränare Rasmus Overby tillbaka på en stark prestation i Ryssland som förra helgen höll på att resultera i åtminstone en poäng hem till Partille. Dessutom lyfter han föreningens ungdomsspelare där flera från akademin har fått debutera de senaste veckorna.

Hur tycker du att ni stod upp rent spelmässigt i senaste Champions League-matchen mot CSKA?

– Jag tycker att vi stod upp väldigt bra som lag. Vi hade inte så mycket folk att gå runt på, men de som var med levererade verkligen en topprestation. Självklart är man besviken när man inte får poäng med sig hem, för det är det som räknas, men vi kan ta med oss en bra prestation. Om vi kan få prestationen att lyfta till den nivån på söndag så har vi bra möjligheter.

Vad var känslan efter att ha varit ett mål ifrån poäng borta mot ett ryskt topplag?

– Precis efteråt var det en besvikelse eftersom vi var så nära, men när man bearbetar matchen och evaluerar prestationen så är det många saker vi kan och ska ta med oss. Vi spelade utan vänsterhänt högernia i just den matchen och var tvungna att lägga om spelet. Jag tycker ändå att vi hittade en del lösningar, speciellt i andra halvlek. Vi skulle använda den första halvleken till att spela in oss på den positionen och i andra halvlek tycker jag att vi spelade bättre.

Vad förväntar du dig för typ av motstånd från Kastamonu på söndag?

– Det är ett väldigt individuellt präglat handbollslag som är ganska nytt. Det är ett storsatsande turkiskt lag som använder enormt mycket pengar och resurser för att lyfta till en hög nivå. De har några kanter som tillhör några av världens bästa och det ska vi se upp för på söndag.

Du har gett en hel del unga spelare chansen den senaste tiden. Kommer vi att få se någon Champions League-debutant på planen?

– Det är inte beslutat än, men kanske! Jag tror att det kan bli svårt för nivån är mycket högre än i SHE, men vi har några duktiga unga spelare som ska få chansen någon gång. Så sent som i dag hade vi båda högerniorna Madeleine Rehnberg och Thea Kylberg med på träningen. De levererade bra handboll, så det är grymt att vi kan flytta upp och ha resurser på det sättet.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..