200202_ramnicu_valcea_640

CHAMPIONS LEAGUE IKVÄLL

Inför kvällens spännande Champions League match mot Ramnicu Valcea med avkast 17.00

köp biljett >>>

IK Sävehof
Det är fortfarande många poäng kvar att spela om, men helt klart är det en oerhört viktigt match som ska spelas i Partille Arena. En seger mot Ramnicu Valcea känns oerhört värdefull i Sävehofs ambitioner att spela sig vidare från mellanrundan i Champions League.
– Vi har spelat bra på i ett par matcher även om vi tappade senast mot Önnered, men vi ska jobba för att ta oss tillbaka till den nivån vi hade tidigare, säger tränaren Rasmus Overby.
Thess Krönell är tillbaka i Sävehof, och hon är förstås värdefull med sin erfarenhet och i rollen som pådrivare. Däremot står Wilma Kroon-Andersson fortfarande utanför laget.
Rasmus Overby är optimistisk men har samtidigt stor respekt för Ramnice Valcea.
– Det är ett bra lag, med många duktiga spelare. Fyra av dem deltog i VM, berättar Rasmus Overby.
Han har i alla fall förhoppningar om att Sävehofs spelare ska ha ett annat beteende på planen än i SHE-matchen mot Önnered för några dagar sedan.
– Vi ska ge hundra procent, och samtidigt som vi ska ha respekt för motståndet ska vi också ha fullt fokus på vårt eget spel. Det blir en kul match på hög nivå, säger Rasmus Overby.

SCM Ramnicu Valcea
Rumänska SCM Ramnicu Valcea har precis som Sävehof två poäng efter sex spelade omgångar i Champions League. Enda vinsten kom i senaste matchen – mot RK Krim Mercator – men då kom den med besked. 31-16 slutade matchen, och då dröjde det ändå 7.43 innan Ramnicu Valcea gjorde första målet.
Att döma av den matchen blir det viktigt för Sävehof att ha koll på Iryna Glibko. Hon gjorde nio av rumänskornas mål.
Ramnicu Valcea är rumänska mästare och har stor rutin från Champions League-spel. Vid ett tillfälle, 2010, var man också i final men förlorade mot danska Viborg (21-28 borta, 31-32 hemma).

Fler nyheter

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..

Med stor marginal säkrade IK Sävehof två poäng borta mot..