161120_esbjerg_bortamatch_640

CHAMPIONS LEAGUE – ESBJERG VS SAVEHOF

Team Esbjerg vs IK Sävehof
Söndag 20 november 15:00

Viaplay/TV3 sport eller John Scott´s Partille

Det är inte mycket att fundera på – ska Sävehof hålla sig kvar i Champions League är det seger som gäller i den avslutande matchen mot Esbjerg borta.

– Det har inte kryllat av bra insatser på slutet men vi vet att vi kan göra det bättre och får vi till det är vi farliga även för ett lag som Esbjerg, säger tränaren Henrik Signell.

Sävehof ligger sist i Champions League grupp D, men på samma poäng som Esbjerg. Man brukar tala om att en seger betyder så mycket, och i det här fallet är det verkligen så. Det skulle betyda att Sävehof passerar det danska laget och kvalificerar sig för mellanrundan i Champions League.

Matchen lagen emellan i Partille Arena slutade 20-25, så det krävs helt klart en uppryckning jämfört med den insatsen. Och en lyft i förhållande till insatsen som gav seger i SHE mot Kristianstad tidigare i veckan också.

– Vi har en kämpig period bakom oss och det har varit tufft att ladda om mellan matcherna. Nu har vi bara en match kvar i den perioden, och jag är övertygad om att detta kommer stärka oss framöver. Jag hoppas att vi är tillräckligt starka redan nu, för vi vill spela fler Champions League-matcher, säger Henrik Signell.

Om Sävehof har pressen på sig att vinna är det inget emot vad Esbjerg har. Den saken är förstås Signell & Co medvetna om och kommer försöka utnyttja.

– Esbjerg är laget som alla trodde skulle vinna den här gruppen. De vann sina två första matcher men har sedan tre raka förluster. De har hemmaplan och det skulle inte vara roligt för dem att missa fortsättningen, så klart att pressen är störst på dem, säger Signell.

Det är avkast klockan 15.00 på söndag.

– Vi vet att vi måste jobba hårt, visa beslutsamhet och vara i rörelse utan boll. När vi gör det tillräckligt bra får vi tillbaka vårt självförtroende och flyt i spelet, och då kan vi ge Esbjerg en kamp om platsen i mellanrundan, säger Henrik Signell.

Grupp D

1. Larvik      5   3 0 2   143 : 134 (9)   6

2. RK Krim  5   3 0 2   132 : 134 (-2)  6

3. Esbjerg     5   2 0 3   135 : 133 (2)    4

4. Sävehof    5   2 0 3   132 : 141 (-9)   4

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..