elm_tagline

CHAMPIONS LEAGUE

Omgång 2
IK Sävehof vs Kobenhavn Handball
Lördag 13 oktober 15:30 (local)
Partille Arena

Köp biljetter >>>

Sävehof möter danska mästarinnorna i Kobenhavn Handball som kryllar av Sävehof anknytning. I laget spelar Johanna Bundsen, Jenny Alm och Linn Blohm. Övriga svenska spelare är Hanna Blomstrand och Marie Wall. I Sävehof finns danska tränaren Rasmus Overby (som spelat i FC Kobenhavn), Christina Elm (målvakt som kommer från Kobenhavn Handball) och Johanna Ahlm med många år bakom sig i danska ligan (och dessutom sambo med Rasmus Overby)

Raffinerat och spännande, minst sagt.

Sävehof inledde grupp B med att i första omgången möta ryska Rostov-Don på bortaplan, ett lag som gick till Final 4 förra säsongen och som har landslagsspelare på alla positioner. Sävehof kämpade länge och höll jämna steg i 40 minuter men fick se sig besegrat med 30-21 (15-11) där Emma Fernis registrerades för fem mål.

Kobenhavn inledde med att semiskrälla på hemmaplan mot storfavoriten Brest Bretagne (med Bella Gulldén) och vinna med 32-28 (16-18), där Jenny Alm gör 7/7 och blir bästa målskytt.

På papperet är Kobenhavn storfavorit till seger på lördag men för alla som följer handboll så vet ni att det vänder snabbt och många gånger slår motivation klass. Det kommer bli en spännande kamp i Partille Arena på lördag.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..