Champions League

IK Sävehof vs CSM Bucuresti fredag 23 oktober 19:00 i Partillebohallen
Biljetter >>>

Efter förlusten mot Buducnost som ”är det bästa lag jag någonsin mött” enligt tränare Henrik Signell tog sig Sävehof samman och vann sin femte raka match i Elitserien mot BK Heid med 26-23 igår.

– Det var kanske inte den vackraste handboll vi spelat och så kommer det säkert att se ut i en hel del matcher. Men det är vinster som räknas och inte skönspel och det måste vi acceptera ibland, säger Henrik Signell.

Bucuresti är som många lag i Rumänien ägda av staten och spelarlöner och andra förmåner ligger i toppen av alla ligor. Det är inte konstigt att laget kryllar av stjärnor och har en målsättning att vinna Champions League. Att det är lite problem med löner och spelarstrejker i laget lämnar man nog bakom sig vid ankomsten till Göteborg under torsdagen.

Bucuresti är ett riktigt bra lag där flera spelare är på toppen av sin karriär. Du har ”Bella” Gulldén, Line Jörgensen (DEN), Maria Fisker (DEN) och Jelena Grubisic (CRO) för att nämna några, inga dussinspelare precis, säger Henrik Signell.

Men… Vi är starka på hemmaplan och med publiken i ryggen, lite stolpe in och att tjejerna gör en riktigt bra match så är ingenting omöjligt. Det är inspirerande att få möta Europas topplag och vi är absolut ett av de bättre om allt stämmer. Men framförallt är det en enorm erfarenhet för laget och med målsättningen att alltid bli bättre så är detta en dröm. Och den drömmen skall vi fortsätta ta vara på, säger en stolt Henrik Signell

– See more at: http://www.savehof.se/index.php/2015/10/champions-league-5/#sthash.8Fboj7bU.dpuf

Fler nyheter

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..

Med stor marginal säkrade IK Sävehof två poäng borta mot..

En vass avslutning på den första halvleken mot Skövde HF..

Lasse började som ungdomsspelare redan 1961 och har varit Sävehof..