CHAMPIONS LEAGUE

Sävehof vs Sporting CP
Velux Champions League
Onsdag 26 september 19.00 i Partille Arena

Köp biljett >>

Emil Berggren om hemmalaget:

Det är två fullpoängare som möts i Partille Arena i den tredje omgången av Champions League. Emil Berggren, Sävehofs sportchef och coach, räknar med att det blir tuffaste motståndet hittills.

– Vi har bra koll på deras kapacitet. Det är ett fartfyllt lag, stora och starka spelare på linjen och en spelintelligent mittnia i Carlos Ruesga, säger han.

Sävehofs senaste match i Handbollsligan spelades i måndags och gav oavgjort mot Skövde i en kamp med många ansikten. Skövde började bäst, Sävehof hittade motmedel och vände till överläge i andra halvlek men hamnade ånyo i underläge innan en poäng räddades i slutsekunderna.

– Det är både slarv och tillfälligheter som gör att vi tappar en tvåmålsledning i andra halvlek. Men det är ingen ska att spela oavgjort i en sådan match, säger Emil Berggren.

Nu är det internationellt motstånd som gäller och svenska mästarnas ambition är förstås att behålla förlustnollan intakt. Laget är skadefritt och det kommer såklart inte bli några problem att motivera spelarna inför en sådan här match.

– Jag håller Sporting för att vara liten favorit i den här matchen, men vi är också bra, hälsar Emil Berggren.

Bortalaget Sporting CP:

Sporting Clube de Portugal är det riktiga namnet, men det är Sporting Lissabon vi i Skandinavien oftast benämner klubben. Nu är de gäster i Partille Arena, och det är definitivt en motståndare med stora meriter. För tillfället ligger Sporting tvåa i den portugisiska ligan, utan poängförlust så här långt.

Sporting vann Challenge Cup 2017 (slog rumänska Potaissa Turda i final) och 2010 (final mot Kwidzyn, Polen). Från mästarlaget 2017 finns åtta spelare kvar i truppen. Däribland mittnian Carlos Ruesga, vars segermål (23-22) mot Chekovski Medvedi röstades fram som säsongens mål i Champions League förra säsongen. Målet kom på frikast när klockan stod på full tid. Ruesga är spanjor och har också ett VM-guld bland sina meriter (2013).

Noterbart dessutom att Sporting har bra statistik att luta sig mot i Champions League, då laget vunnit sex av de åtta senaste matcherna bortamatcherna.