170118_bundsen_640

BUNDSEN TILL DANMARK

Efter 10 år i A-laget, 8 SM-guld och hundratals matcher lämnar nu ytterligare en trotjänare Sävehof för att bli utlandsproffs. Johanna kom som ungdomsspelare från GF Kroppskultur som 16 åring 2007, hon började i A-laget 2009. Johanna startade första året med ett SM-guld och har därefter tagit åtta raka guld. Johanna har vunnit  21,7 matcher, spelat 0,7 oavgjorda och förlorat 1,2 matcher i snitt med laget under sin tid i Sävehof! Det finns bara en aktiv spelare som har fler SM-guld än Johanna och det är lagkamraten Ida Odén som har tio stycken.

Johanna lämnar efter säsongen för spel i danska klubben København Håndbold.

  • Jag trivs väldigt bra i Sävehof så det känns naturligtvis jobbigt att lämna, samtidigt som jag behöver nya utmaningar i mitt handbollsspel och då känns det naturligt att gå vidare innan jag blir för gammal. Men mitt enda fokus just är att ta mitt nionde SM-guld, nu börjar jakten på riktigt, säger en taggad Johanna efter vinsten över Kristianstad HK med 40-19.
  • En fantastisk spelare med otrolig närvaro. Det har verkligen varit ett nöje att följa Johannas karriär från början och vi önskar henne stort lycka till i Danmark, säger Anders Eliasson.
  • En härlig person, spelare och vän. Vi kommer sakna Johanna i laget och önskar henne stort lycka till, säger Henrik Signell.
Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..