Handboll, SHE, Kvartsfinal 1, SŠvehof - Boden

BORTAVINST OCH 2-0 I MATCHER

Kvartsfinal två slutade med Sävehof-seger med 26-23 borta mot Boden. 
–  Jag är nöjd med segern, moralen och insatsen ikväll, sade Henrik Signell efter slutsignalen.
Sävehof tog flyget norrut för att på tisdagskvällen ta sig an Boden i match nummer två i kvartsfinalserien. Det första mötet mellan lagen slutade med vinst för Partille-laget med hela 28-18, men en tuffare match var att vänta denna gång.

Det var en välfylld Boden Arena som välkomnade lagen och trycket i hallen blev inte mindre då hemmalaget satte matchens första mål. Johanna Ahlm kvitterade dock snabbt och därefter presterade lagen jämnt målmässigt under hela den första halvleken. En lång period av måltorka som varade i nästan sju minuter hindrade målskyttet från att sätta rejäl fart och lagen gick till halvtidsvila med 12-12 på resultattavlan.
– Det var ingen katastrof, men det fanns en del situationer där vi inte gick fullt in i situationerna varken bakåt eller framåt. Vi gjorde ganska tydliga misstag som vi hade bestämt att vi inte skulle göra. Jag ville markera att det inte var ok, för varje situation räknas och vi har inte råd med sådana misstag, sade tränare Henrik Signell om starten på matchen där han tog en timeout efter 15 spelade minuter.

Ett rött kort på Bodens Mariana Lopes efter bara 30 sekunder fick inleda den andra halvleken. Sävehof kunde sedan dra ifrån en aning och det blev en nyckelperiod i matchen. Med knappa kvarten kvar av matchen var ledningen uppe i sex mål, men Boden gjorde ett tappert försök att komma ikapp och med fem minuter kvar skiljde det inte mer än två mål mellan lagen. En sen utvisning på hemmalagets Paulina Masna gjorde att deras tryck stannade av och Sävehof kunde slutligen vinna med 26-23.
– Det blev en tuffare match den här gången, även om det kändes som att vi var rätt stabila. Det var lite som förra matchen att vi kanske inte nådde toppnivån över 60 minuter men ändå tillräckligt bra för att nöta ner dem.

Kvartsfinalserien inleds därmed med två raka Sävehof-vinster och det finns således möjlighet att avgöra i nästa match som spelas i Partille Arena på torsdag (5:e april). Signell är dock tydlig med att mycket jobb återstår.
– Det är viktigt att vi är medvetna om att det blir en tuff match. Ger vi Boden lillfingret så tar de hela handen. Vi ska behålla ödmjukheten, vara fysiska och dra upp tempot.
– Det gynnar nog oss med match såhär tätt inpå och det ska vi försöka bevisa på torsdag.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..