Handboll, SHE, SŠvehof - Skara

BORTASEGER MOT BODEN

IK Sävehof plockade åttonde raka segern i SHE när Boden besegrades på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 28-32.
– Vi spelar ett väldigt bra anfallsspel i framförallt första halvlek och det är jag jättenöjd med, sade Henrik Signell efter matchen.

En mycket fin start från Sävehofs sida gjorde att laget kunde skaffa sig en 4-0-ledning redan efter tre minuters spel. Partille-laget gick även upp i en 7-2-ledning, men därefter lyckades hemmalaget hitta bättre in i matchen och ett tag var Boden endast ett mål ifrån Sävehof. När visslan för halvtid kom, hade ledningen återigen utökats och lagen gick in i omklädningsrummen med 14-17 på resultattavlan. I den första halvleken fick Elin Hallagård sina första minuter för säsongen och omedelbart stod hon för en fin aktion när hon blockerade ett skott.
– Vi startade matchen jättebra och spelade ett väldigt bra anfallspel, jag är jättenöjd med det. Försvarsspelet kanske inte kom upp i samma nivå, men vi hade kontroll även där, sade huvudtränare Henrik Signell.

Den andra halvleken handlade mycket om att försöka bibehålla, alternativt utöka, avståndet till Boden och inledningsvis såg det bra ut. Med drygt sju minuter kvar att spela hade Boden dock närmat sig rejält och ställningen var då 25-26. Tre viktiga mål i rad av Julia Eriksson utökade sedan avståndet igen och det skulle visa sig vara matchavgörande. Sävehof vann till slut med 32-28 och Eriksson blev matchens bästa målskytt med nio fullträffar.
– De chansade lite mot slutet och vi blev stressade där ett tag. Sedan tog vi en timeout och började spela disciplinerat igen. Vi vände på matchbilden igen och gick ifrån med vinsten, sade Signell om slutskedet av matchen.

Åtta segrar på de åtta senaste matcherna är nu facit för Sävehof i SHE. Med två omgångar kvar innan slutspelet ligger laget på fjärde plats i tabellen och har endast en poäng upp till trean Lugi. I nästa omgång väntar derby mot BK Heid, matchen spelas på fredag (9:e mars) och är en del av Enkronasmatcherna.