171204_redbergslid_640

BORTAMATCH MED EGNA PROFILER

Ikväll är det dags för ett riktigt Derby mot Redbergslids IK i Lisebergshallen klockan 19:00. Efter flera bra matcher blev det en tillfällig motgång mot Helsingborg senast, men ikväll är det åter dags att ta poäng mot RIK. Det är alltid tuffa matcher på plan, med det är även en match mellan två klubbar som har lite olika ideologi. Sävehof arbetar med att så många som möjligt skall komma från de egna ungdomsleden och ser man till kvällens lag är det en unik laguppställning Robert Wedberg har att tillgå.

Nio spelare kommer från klubbens egen handbollsskola där de började som åttaåringar; Per Sandström, Simon Möller, Henrik Johansson, Oskar Sunnefeldt, Jonas Larholm, (Victor Fridén), William Bogojevic, Jonathan Wallin, Jonathan Edvardsson och Sebastian Karlsson. Sex spelare kom som ungdomsspelare till Akademin; Anton Hagvall, Viktor Rhodin, Eric Westergren, Gzim Salihi, Viktor Ottosson och Johan Jakobsson. Endast tre spelare i A-laget kommer utifrån; Joakim Larsson (Skövde), Vetle Eck Aga (Bodö, Norge) och Johan Fagerlund (Göteborg)

– En viktig strategi för föreningen, vi vill fostra spelare för framtiden och samtidigt visa att spelar du i Sävehof som ung finns det goda möjligheter att spela i klubben som senior. Det blir ju även en plantskola för många andra handbollsföreningar då de spelare som fostrats i Sävehof har en gedigen utbildning och kan fortsätta spela handboll på hög nivå även om man inte spelar kvar i Sävehof, säger tillträdande Sportchef, tillika Huvudtränare Robert Wedberg.

Sävehof är världens största handbollsförening med nästan 1300 aktiva och i årets handbollsskola som precis har startat finns nästan 200 ungdomar fördelade på 115 flickor och 85 pojkar, det är vi otroligt stolta över.

Det finns många Sävehof-fostrade spelare runt om i Handbollsligan och en del som blomstrat ut i Gulsvart. I kvällens motståndarlag hittar vi Tobias Johansson och Niclas Fingren. Robert Månsson och Anton Blickhammar spelar i Malmö. David Florander och Niklas Kraft i Helsingborg. Niclas Barud, William Andersson-Moberg, Tobias Sandberg och Samuel Lindberg i Alingsås. Patrik Fahlgren i Hammarby. Daniel Bergqvist, Philip Johnsson, Emil Lennartsson och August Wiger i Aranäs. Kim Andersson och Eric Forsell-Schefvert i Ystad och Rickard Kappelin i Kristianstad. Har jag glömt någon? Hör gärna av er.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..