Handboll, Handbollsligan, Hammarby - SŠvehof

BOGOJEVIC SHOW I ERIKSDALSHALLEN

Herrarna tog andra raka segern efter 34–25 mot Hammarby. Bäst på plan var William Bogojevic med sina åtta mål. 

– Jag hade väl några som skulle gått in också, säger 20-åringen ödmjukt.

Efter en säsongsinledning med blandade resultat – två segrar, en oavgjord och två förluster – åkte Sävehof upp till Stockholm och Eriksdalshallen för att möta Hammarby. Bajen hade fram till onsdagskvällens match endast inkasserat två poäng på de inledande fem kamperna.

Matchen inleddes med Sävehof i förarsätet. William Bogojevic – som tidigare i veckan blev uttagen i det svenska ligalandslaget – bombade in skott från nio meter och bortalaget gick upp till en 4–0-ledning redan efter fyra minuter. 

Men den första halvleken var svängig. Efter att ha sett nästintill nyvaket ut i inledningen kom Hammarby tillbaka i matchen. Sävehof började slarva i anfallsspelet samtidigt som Bajen hittade nätet åt andra hållet. Helt plötsligt var det hemmaledning med 9–8 efter drygt 15 minuter.  

Det skulle dock svänga ytterligare en gång under de första 30 minuterna. Nu var det Bajen som hackade i offensiven vilket gav Gulsvart chansen att kontra och det gjorde man bra. När halvtidsvisslan ljöd stod det 18–13 på resultattavlan.

– Vi har väl några situationer där vi bara springer rätt in i deras försvar och de får publiken med sig. Det var väl egentligen det flytet de hade i matchen sedan tycker jag vi löste upp det bra, säger William Bogojevic. 

Den andra halvleken var inte lika spänstig som den första. Sävehof höll Hammarby på ett bekvämt avstånd och ledde hela tiden med minst fem bollar. När Anton Hagvall dessutom stängde till lite extra mellan stolparna blev avståndet ännu större och därmed ointagligt för Bajen. Slutresultatet skrevs till 25–34. Bogojevic och company tog därmed sin andra raka seger.

– Det känns väldigt gött. Jag tycker vi kommer upp i nivå i så gott som hela matchen.

Hur känns det nu att åka på landslagsläger?

– Det känns inget speciellt så men det blir en rolig erfarenhet, säger matchvinnaren William Bogojevic.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..