“BOGO” INFÖR SM-FINAL 1

Det har blivit dags SM-finalerna att dra igång även på herrsidan. IK Sävehof ställs mot Alingsås HK och William Bogojevic har ställt in siktet.

Efter 3-1 i matcher mot HK Malmö och sedan samma siffror mot IFK Skövde, har IK Sävehofs herrlag avancerat till SM-final. Precis som på damsidan är det numer en matchserie i bäst av fem som avgör och på lördagskvällen inleds kampen mot Alingsås HK på bortaplan. Drygt ett dygn innan avkast avslutade Sävehof den sista förberedande träningen.
– Fokus låg på de sista detaljerna och vårt egna anfallsspel. Lite smådetaljer så att allt sitter i första matchen, berättar storskytten William Bogojevic.

Många kan vittna om att ”Bogo” är en sann vinnarskalle, därför är det kanske inte särskilt förvånande vilka tankar som cirkulerar i hans huvud inför matchen.
– Just nu är det vinst som jag tänker på. Vi ska slå dem och det finns inget annat. Sen överlag är Alingsås ett bra lag och det kommer bli roliga matcher med derbykaraktär.
Vad tror du kommer bli avgörande rent spelmässigt?
– Några genidrag hit eller dit kanske, men i det stora hela tror jag det kommer handla om laget som visar mest vilja. Det brukar vara så, speciellt när det gäller de här lagen och det kommer vara mycket kamp. De som inte viker ner sig och de som håller sig kyligast tror jag kommer vinna.
– Vi känner till varandra bra. Det är inte så mycket nytt man kan förvänta sig, tror jag, utan vi har mött varandra många gånger och sett varandra under hela säsongen.

Sjua i grundserien, förvisso med en del riktigt höga toppar, och många ställer sig frågan vad det är som har klaffat så bra hittills under slutspelet för laget i gulsvart.
– Det är den frågan alla undrar, men det är svårt att säga. Personligen har jag alltid haft i baktanke att när det är slutspel så är det något annat, då har man några extra nivåer att lägga in när det kommer till vilja och så. Rent lagmässigt känns det som att vi har gått ihop mer som en grupp och som ett lag, inte så mycket individuell karaktär som det kanske har varit tidigare. Det har väl gjort att det gått så bra.
Är du förvånad?
– Nej, jag tycker att vi har haft den här kapaciteten. Sen var vi självklart inte finaltippade men vi i laget och jag personligen har alltid trott på det. Jag har alltid sagt till mina polare att vi ska vinna så jag har aldrig haft någon annan inställning överhuvudtaget, jag är inte förvånad.

Vad gäller den personliga prestationen under slutspelet är Bogojevic dock inte helt belåten. Ett par missade matcher på grund av sjukdom, och han var inte heller helt återställd i senaste Skövde-matchen, har gjort att det riktiga flytet kanske inte infunnit sig hos spelaren som gjorde näst flest mål för Sävehof under seriespelet.
– Jag har haft lite sjukdomar nu i slutspelet så jag har missat lite matcher. För egen del har det inte varit någon höjdare, men vi får väl hoppas att det kommer i finalen.
Är det stigande form?
– Absolut, det är det. ”More to come”, försäkrar han.

Det här med motiga sjukdomar har annars varit lite av ett tema för Sävehofs nummer 15. Tidigare under säsongen drabbades han av bältros.
– Det är klart att det suger och det känns som att jag har åkt på många sådana här sjukdomar. Jag har haft bältros och körtelfeber så man kan säga att jag åker på lite oklara sjukdomar. Så det är klart att det tar när man måste ligga i sängen och inte får vara aktiv på något sätt. Är man skadad så kan man i alla fall träna någon annan del, men på sitt sätt var det här väl lärorikt.
Första testet efter att ha återhämtat sig från bältros under hösten var derby mot Redbergslids IK – direkt slog Bogojevic till med tio mål och spåren av sjukdomsperioden var få.
– Fördelen är väl att man blir väldigt sugen på att spela och i en sån match kan man leva på att man har gått och väntat. Jag ska inte säga att de andra kanske är otaggade på något vis, men typ i december så brukar det vara lite småsegt emellanåt. Då hade jag väl kommit till det stadiet att jag var väldigt sugen på att spela igen.
Känner du samma sug nu inför finalerna?
– Ja, 100 %.
Hur mycket tänker du på finalspelet?
– Hela tiden, typ. Det är det enda man går och längtar efter, att det ska dra igång. Det är svårt att hejda sig och tänka på något annat, men man ska inte bli övertaggad heller så man försöker hålla sig kylig. Men man har ju väntat på det här hela veckan.
Är ni redo för match?
– Vi är väldigt redo!

SM-final 1 spelas i kväll (18:e maj) i Estrad Alingsås med avkast klockan 18:10.