201014_bengt_hjortsberg_1920

BENGT HJORTSBERG

Bengt Hjortsberg har lämnat oss……

En av klubbens mest välbekanta personer finns inte längre med oss. Det finns inte många bland våra ledare och spelare som inte träffat och fått hjälp av denne alltid behjälpliga och serviceinriktade person. Bengt gjorde tillsammans med hustru Irene ”entré” i Sävehofs volontärstyrka kort efter att sonen Anders började spela handboll som åttaåring 1986.

Få är de personer i klubben som har gjort en större frivillig insats än Bengt. Det har varit hjälp med helgvaktmästeri, försäljning och redovisning av bingolotter, ansvar för matchentréer, match- och domarvärd, resultatrapportering, reklam- och skyltuppsättningar i samband med elitmatcher samt med stora insatser under Partille Cup avseende European Open, kiosker, transporter och mycket, mycket mera.

En hel generation av spelare och ledare har Bengt att tacka för tusentals nerlagda timmar.

Det finns inte många volontärer kvar av den stammen som ställer upp i vått och torrt och hängivet gör allt för klubbens bästa och för att ungdomar ska kunna göra det de tycker är roligast av allt – spela handboll.

Sonen Anders slutade sin aktiva handbollskarriär i mitten av 90-talet och än mer heder till Bengt som därefter fortsätter att vara hängiven Sävehof i ytterligare 25 år. Det senaste uppdraget, vi minns av Bengt, är hans ansvar för alla våra division-1 matcher tillsammans med Irene. Många har Bengt att tacka för mycket”, säger klubbens klubbdirektör Stefan Albrechtson.

Efter en tid av sjukdom lämnade Bengt oss söndagen 11 oktober 2020, Bengt blev 77 år.

Våra tankar går till hustru Irene, sonen Anders och barnbarn.

IK Sävehof

 

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..