Bella straffade Sävehof igen

Sävehof åker till Bukarest för att krama ut den sista biten energi efter många matcher på kort tid. En jämn start där båda lagen är klara för fortsatt spel i Champions League gör matchen snäll inledningsvis i ett normalt elitserietempo där Sävehof hänger med bra. Efter 12 minuter är det lika, 4-4 när Elin Enhörning får två minuter och ett straffkast emot sig och Hemmalaget får chansen att dra ifrån till 6-4. Första halvlek rullar på och det är Bucuresti som är lite bättre. När domarna blåser till halvtid är ställningen 13-9 till Bucuresti efter en bra straff i slutsekunden av Emma Ekenman-Fernis.

Andra halvlek börjar som den första och tröttheten börja synas på det unga Partillelaget som haft många tuffa resor och lite tid för återhämtning. Efter knappa 40 minuter har Bucuresti tagit en komfortabel ledning med 20-12 och resten av matchen följer samma mönster som tidigare. Bucuresti kontrollerar och Sävehof går på ångorna. Men laget ger aldrig upp utan fortsätter att spela respektlöst mot världsstjärnorna. Hälften av Sävehofs tjejer spelade knappt i elitserien förra säsongen så resultatet av de inledande sex matcherna måste ses som en otrolig presentation.

Ett par riktiga stjärnor har börjat blomma ut i Sävehof. Julia Eriksson och Emma Ekenman-fernis gör båda fem mål .Landslagsmålvakten Johanna Bundsen får som vanligt göra många fina räddningar och avsluta med en straffräddning som säkert hamnar på topp fem även den här omgången.

Men den stora skillnaden mellan lagen beror på en tidigare Sävehofspelare, Isabella ”Bella” Gulldén som är för svensk damhandboll vad Zlatan är för herrlandslaget i fotboll. Det kommer bli en intressant VM turnering i December.

Målskyttar IK Sävehof:
5 Emma Ekenman-Fernis, 5 Julia Eriksson, 3 Elin Enhörning, 2 Joanna Lindvall-Haggren, 2 Tilda Olsson, Stine Lund Andreassen, Rikke Jensen, Thess Krönell, Olivia Mellgård, Loui Sand.

Målskyttar CSM Bucuresti:
6 Bella Gulldén, 5 Fisker, 4 Jörgensen, 4 Rodrigues Belo, 3 Manea, 2 Varzaru, Bradeanu, Martin Berenguer, Vetkova.

Utvisningar:
IKS 3×2 BUC 3×2

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..