BEKVÄM DERBYSEGER MOT ÖNNERED

IK Sävehof tog en bekväm derbyseger när Önnereds HK besegrades med 29-17 på onsdagskvällen. Matchstarten var dock aningen trög, men inget som oroade allt för mycket.
– Vi visste att det skulle komma, förklarade huvudtränare Rasmus Overby efter vinsten.

Efter en lång flygresa med flera korta stopp på vägen efter helgens Champions League-förlust mot Rostov-Don var det tillbaka till seriespelet som gällde för Sävehof på onsdagen. Inte vilken match för den delen, utan derby mot Önnered inför en klack som stöttade bra från läktarplats.

Det var inte den mest sprakande inledningen på matchen och det var inte förrän Tilda Olsson hittade nätet som Önnereds målnolla sprack. Då hade det gått fem minuter. Sävehof hamnade sedan i ett 1-3-underläge, men ungefär tio minuter in i matchen var det hemmalaget som hade kontroll på tillställningen. Johanna Ahlm och Olivia Mellegård kombinationsspelade sig fram till 3-3 och det började hända grejer när tempot drogs upp. Defensiven fortsatte sedan att fungera stabilt och en allt rappare offensiv gjorde att det var Sävehof-ledning med 13-7 efter halvlek nummer ett.
– I början kom vi till lägena, men missade. Så är det ibland, men det är bra att vi fortsatte jobba och då visste vi att det skulle komma, säger Rasmus Overby om den något tröga starten och tålamodet som visades upp.

Publiken fick vänta på första Sävehof-målet i första halvlek, men i andra small det direkt när Nina Dano hittade nätet. 18-åringen stod för flera starka prestationer i matchen och landade till sist på fyra mål på fyra skott.

En annan av de yngre förmågorna är Elin Karlsson och när hon fick chansen var det inte något snack – hon tog den på bästa sätt. Även hon var hundraprocentig i avslutsväg denna onsdagskväll i Partille Arena och noterades för sina två första mål på hemmaplan i SHE-sammanhang.
– Elin (Karlsson) har jobbat väldigt hårt på träningsbanan och det jobbet såg vi även idag. Fantastiskt, berömde coachen.

Matchen slutade 29-17 och i slutändan blev det alltså en relativt behaglig resa mot de två poängen. Isabella Mouratidou imponerade stort som sista utpost, gjorde 20 räddningar och var en stor anledning till segern. Som ett extra plus hamnade hon också i målprotokollet.
– Bella visade verkligen vad hon är gjord av. (Christina) Elm skadade sig, så vi hade bara en målvakt och hon tog den verkligen.
– Vi har ett lyxproblem med tre målvakter som är väldigt duktiga och jämna. Idag fick Bella chansen och visade att hon ska stå, det är jag väldigt nöjd med.