"Behöver få en del enkla mål"

När stormen ”Berit” drabbar Västkusten som värst känns det tryggt att stå jämte dagens person. Här kommer mannen som står stadigt med fötterna på marken och med både SM-guld, tysk cup vinst 2001 och som nu är assisterande förbundskapten för juniorlandslaget, måste han ses som en gigant både bildligt och bokstavligt.

Det sägs, Peter Möller, att du blev lite besviken över att du inte blev ”etta” i busligan säsongen 04-05 (red.anm. 2 röda kort och 56 utv.min), du blev ”bara” tvåa, stämmer detta?
Ha ha ha…..njae, jag sa väl detta i en intervju, men jag kan väl inte ärligt säga att jag blev besviken över det. Hade samma placering i Bundesliga ett år och skojade väl om det.  Men visst ingen minns en andraplats ?

Du följer killarna varje match, bortamatcher som hemmamatcher. Har spelet förändrats något sedan du själv spelade?
Ja, självklart har det förändrats. Handbollen utvecklas hela tiden. Spelet blir snabbare och spelarna blir individuellt skickligare. Som följd, så tror jag att det dock har blivit fler tekniska fel per match. Har inte kollat detta statistiskt, utan är mer en känsla jag har.

När du ser Sävehof spela match och det är tufft i försvaret, rycker det i benen på dig att du vill in och spela?
Kan inte påstå att det rycker i benen, men jag kan känna hur adrenalinet pumpar när det är Champions League eller SM-slutspel.

Du såg Sävehofs bortamatch mot Chambery. Är det något från den matchen du tycker att de skall ta med sig eller ändra på inför denna match?
Vi gjorde en bra match där nere och förlorade med tre mål. Jag tror att nyckeln ligger i försvaret och målvaktsspelet. För att slå Chambery hemma behöver vi få en del ”enkla mål” i form av kontringar och det är frukten av hårt arbete bakåt.

Vad eller vem bör killarna se upp med i matchen mot Chambery, tycker du?
Bicanic har hittills gjort 35 mål i CL och är en väldigt duktig kroatisk spelare som öst in mål i CL de senaste fem åren för olika klubbar. Han gjorde 10 mål i första matchen mot oss.

Som styrelseledamot för Sävehof vad ser du för utmaningar för Sävehof står inför men även generellt sett för handbollen, i Sverige? Och vad känner du att du kan bidra med i ditt styrelsearbete?
Som förening får man aldrig vara nöjd eller leva på gamla meriter. Vi har en ambition att leda utvecklingen i Sverige vad det gäller klubblagshandboll på både ungdoms- och elitnivå. Då krävs det att man hela tiden försöker utveckla verksamheten. Det är en stor utmaning att se nya vägar och möjligheter för såväl Sävehof som svensk handboll. Mitt bidrag i detta är att förmedla de erfarenheter jag har som både spelare och ledare.

Något speciell hälsning du vill framföra till killarna i Sävehof innan matchen i Scandinavium den 4:e december?
Det är en förmån att få spela matcher som denna!

Eftersom det snart var dags för Sävehofs bortamatch mot Lugi, något som varken ”Möller” eller jag ville missa, kände jag att det var dags att avrunda dagens samtal. Du skall ha ett jättestort tack, för att du ville ta dig tid med mig. Nu håller vi tummarna på söndag! Självklart, svarade en leende Peter!

Ni har väl köpt biljetter till den 4:e december? IK Sävehof mot Chambery kl. 15.10 i Scandinavium! Om inte, gör det idag!

Text: P.B. Hallén
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..