Handboll, Handbollsligan, Hammarby - Sävehof

BAJEN BORTABESEGRADES

Veckans besök i huvudstaden resulterade i två poäng med hem till Partille efter att IK Sävehof besegrat Hammarby på bortaplan. I paus var det helt jämnt med 11–11 på resultattavlan innan det slutligen blev gulsvart seger med två bollars marginal.

Tidigt i matchen fick Sävehof jobba i underläge när ställningen var 4–1 till Hammarby efter fem minuters spel. Ett par snabba reduceringar följde på det och när knappt en kvart var spelad utjämnade Elias Ellefsen á Skipagötu till 7–7.

Bajen återställde dock sedan sitt övertag och det dröjde fram till dess att det återstod tre minuter av halvleken innan nästa kvittering kom. Återigen var det Skipagötu som då hittade rätt och därefter fyllde Felix Möller på när han iskallt gjorde 11–10 från sin position inne på linjen. Ett mål till från hemmalaget skulle hinnas med innan halvtidssignalen, vilket betydde att lagen stod lika på elva i paus.

Under den första kvarten av den andra halvleken fortsatte Sävehof och Hammarby ligga målmässigt nära varandra. En stark gulsvart period kring halvlekens mittpunkt skulle ändra på det, där en dubbelräddning från Simon Möller ledde fram till en kvick spelvändning som avslutades i mål av Emil Berlin kan sägas ha fungerat som katalysator. Nästa boll i nät kom förvisso från Bajen, men sedan gjorde Sävehof sex av de sju närmast efterföljande målen, vilket skapade en buffert på fyra.

Sävehof höll sedan undan hela vägen till slutsignalen och vann kampen i Eriksdalshallen med 29–27.

Hammarbys målskyttar: Viktor Ahlstrand 9, Johan Nilsson 5, Ludvig Lindeberg 4, Edwin Aspenbäck 3, Gustav Davidsson 2, Hayder Al-Khafadji 1, Kevin Johansson-Eggan 1, David Källemyr 1 och Robin Sanderhem 1.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Karlsson 7, Elias Ellefsen á Skipagötu 7, Emil Berlin 5, Rune Schröder 4, Felix Möller 3, Vetle Eck Aga 2 och Pontus Brolin 1.