160309_bagarn_kristianstad

Bagarn om läget inför kvällens matchen

IK Sävehof vs IFK Kristianstad
Ikväll 19:00 i Partillebohallen
Köp dina biljetter på webben >>>

Det är 18 poäng som skiljer i tabellen, men nu ska laget på åttonde slutspelsplatsen visa att det inte är oceaner som skiljer på handbollsplanen till Elitseriens etta.

IK Sävehof är förberett och vill ge mästarlaget IFK Kristianstad en fight om poängen.

– Det är den näst svåraste matchen man kan ha i Elitserien i dag. Bara bortamatch mot Kristianstad är svårare, men där tyckte jag att vi stod upp och i stora stycken gjorde en bra match. Därför känns det bara inspirerande att möta dem igen, säger tränaren Magnus Johansson.

Han är imponerad av Kristianstads insatser i Champions League, och tycker att söndagens seger mot Kolding var ett viktigt avstamp för svensk handboll även om årets CL-äventyr stannade just där.

– Sverige tog sig förbi Danmark i klubblagshandboll och det är stort. Nu vet vi vad som väntar, och jag tror inte att det finns en mättnad i det laget. Kristianstad har två bra spelare på varje position och kommer vara ruskigt starkt. För oss är varje match viktig och det är utvecklande att spela mot så här bra lag. Det är nu man ser vilka spelare som är beredda att ta steget framåt, säger Magnus Johansson.

Sävehof kommer till match efter att ha varit nära fast utan att lyckas ta poäng i de tre senaste matcherna. Förlust med ett mål mot Alingsås, Hammarby och Malmö skulle kunna sätta spår, men Magnus Johansson ser det annorlunda:

– Det är som det är och inget att hänga med huvudet över, för det ger inga poäng. Upp med huvudet, och strid om varje möjlighet som ges. Vi har haft bra träningar och har mycket energi i laget. Varje duell, varje närkamp är viktig och vi ska visa att vi vill vara med och slåss om poängen, säger han.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..