Bagarn laddar om

Ett riktigt Derby!
IK Sävehof vs Redbergslids IK
fredag 18 december 19:00 i Partillebohallen

Köp biljett online >>>

Ibland finns det dagar som inte är mycket att komma ihåg. Sportsligt hade Sävehof en sådan i onsdags, för förlusten mot Aranäs var långt ifrån någon höjdare.

– Vi förlorade mot Alingsås förra veckan men spelade bra. Det är en förlust man kan ta även om man mår dåligt. Mot Aranäs var det däremot inte någonting som var på plats. Där visade vi att vi bara är i början av någonting och att vi inte har den säkerhet att vi bara kan spela av en match. Vi hade varken glöd, ork eller entusiasm och klart att folk kan undra hur det kan komma sig. Vi förberedde oss ordentligt men ibland får man acceptera att det kommer en dålig dag utan att man gräver ner sig för djupt, säger tränaren Magnus Johansson.

Han lyfter istället fram att säsongen som helhet varit starkt positiv och att Sävehof fortfarande finns med i toppskiktet av tabellen.

– Vi har laddat om och är redo att möta RIK. Det brukar bli kul matcher med fair play och hårda tag. Det gillar vi, säger Magnus Johansson.

Lagen har mötts en gång tidigare i höst. Den matchen vann Sävehof i Lisebergshallen med 30-29, och där har man väl en fingervisning om att det är jämnt mellan lagen. Precis som det ska vara i ett derby.

– Jag har tillit till killarna och deras sätt att förbereda sig inför match. Det kommer förstås finnas mycket vilja till revansch i det här läget, fortsätter Magnus som också har stor respekt för motståndet:

– RIK har imponerat stort om man tittar på de senaste resultaten. Men medgången kommer inte från ingenstans, för RIK är kvalitativt ett bra lag, säger han.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..