Bagarn inför matchen mot Karlskrona

Uppehållet i Elitserien kom lägligt för Sävehof. En relativt tung december slutade visserligen med seger mot Lugi, men under ett spelfritt januari har tränaren Magnus Johansson kunnat lägga fokus på att förbereda laget på en tuff avslutning.

– Nu har vi tolv matcher i snabb följd och tycker att vi kunnat återhämta oss bra för att klara det både fysiskt och mentalt, säger Magnus Johansson.

Först ut är en ny bekantskap för publiken i Partillebohallen. Karlskrona är nykomling i Elitserien, och Sävehof har halv revansch att kräva efter att ha spelat 27-27 i förra mötet med blekingelaget.

– Karlskrona är en rolig nykomling med erfarenhet och rutin både på bänken och bland spelarna. Känns spännande att få möte dem i omstarten, säger Magnus Johansson.

Sävehof ligger på fjärde plats i tabellen. Den positionen är tränare Johansson nöjd med.

– Tycker att vi har en höst bakom oss som vi ska vara stolta över. Vi fick en dipp i december, men i princip alla lag på den nivån vi befinner oss råkar ut för det, säger han.

Sävehof har haft en bra träningsperiod sedan senaste matchen (Lugi, seger 28-22), och Magnus Johansson tar också med sig erfarenheter från senaste Karlskrona-mötet när han pratar om förutsättningar inför kvällens match.

– Vi spelade stundtals bra i Karlskrona, och det var vår första poäng efter dippen. Så det ska vi ta med oss, och sedan vill vi ha tillbaka den fart vi visade upp när vi vann mot Lugi, säger han.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..